dobroge.tv

Live

Ministerul Dezvoltării a aprobat lista primelor 31 de școli cu risc seismic I ce vor fi consolidate: trei unități de învățământ din județul Tulcea, printre acestea

Ministerul Dezvoltării a aprobat lista primelor 31 de școli cu risc seismic I ce vor fi consolidate: trei unități de învățământ din județul Tulcea, printre acestea
05 aprilie 2023
Redactia DTV
Publicitate

A fost aprobată lista primelor 31 de unităţi de învăţământ care vor primi finanţare prin Programul naţional de investiţii „Şcoli sigure şi sănătoase”. Pe această listă sunt șapte unități școlare din București, câte trei din Tulcea și Vrancea și câte două din Prahova și Iași.

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a aprobat lista primelor 31 de unităţi de învăţământ care vor primi finanţare prin Programul naţional de investiţii „Şcoli sigure şi sănătoase”.

Astfel, vor fi consolidate seismic, reabilitate, modernizate şi eficientizate energetic 14 licee, 15 şcoli şi două grădiniţe încadrate în clasa de risc seismic I.

Finanţarea lucrărilor este asigurată de Ministerul Dezvoltării, iar unităţile administrativ-teritoriale pe raza cărora se află cele 31 de obiective răspund de modul în care sunt realizate aceste lucrări.

Pe perioada lucrărilor, beneficiarii trebuie să asigure spaţii pentru relocarea activităţilor sau alte modalităţi de desfăşurare a procesului educaţional, a menţionat ministrul dezvoltării, care a specificat că nu trebuie întocmite documentaţii tehnico-economice de tip DALI, ci doar proiectul tehnic. În urma acestuia, a expertizei şi a costului standard pe metru pătrat la consolidare, stabilit prin ordin de ministru, finanţarea va fi acordată urgent. Contractele de finanţare se încheie pentru o perioadă de 3 ani.

Introducerea şcolilor în acest Program se face pe baza listelor transmise periodic de Ministerul Educaţiei, cuprinzând clădirile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI, comunicate de UAT-uri. Clădirile sunt introduse în lista aprobată prin ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, urmând ca UAT-urile pe raza cărora se află aceste şcoli să-şi transmită, în termen de 5 zile de la data aprobării acesteia, acordul pentru includerea în program. Netransmiterea acordului în termen de 5 zile de la aprobare (hotărâre a consiliului local/judeţean) atrage eliminarea beneficiarului din program, acesta urmând a fi reintrodus la momentul transmiterii avizului.

Lista se va completa pe măsura comunicării acesteia de Ministerul Educaţiei şi se va aproba prin ordin al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei.

Lista celor 31 de obiective incluse la finanțare în cadrul Programului național de investiții ”Școli sigure și sănătoase” este disponibilă aici.

Pe listă se află trei unități de învățământ din județul Tulcea: Școala Gimnazială Dăeni, Școala gimnazială Greci și Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233