dobroge.tv

Live

Rompetrol renovează locuințele protejate pentru persoane cu dizabilități din Lazu

Rompetrol renovează locuințele protejate pentru persoane cu dizabilități din Lazu
05 aprilie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Rompetrol a realizat o investiție de 330.000 de lei pentru renovarea și dotarea celor două locuințe maxim protejate destinate persoanelor adulte cu dizabilități din localitatea Lazu - centre aflate în coordonarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecției Copilului Constanța (DGASPC).

Compania prioritiezează sprijinul acordat comunităților vulnerabile, componentă esențială în angajamentul pe care ni l-am asumat prin proiectele de CSR. Constanța este o zonă de interes pentru noi, unde avem concentrate mai multe operațiuni, rafinăria Petromidia, și investim anual în proiecte sociale, de sănătate, educație. Sperăm ca investiția realizată în Lazu să îmbunătățească calitatea vieții și confortul tinerilor găzduiți în cele două centre”, a declarat Felix Crudu, Director General Rompetrol Rafinare.

Proiectul a vizat recompartimentarea spațiului, înlocuirea parchetului și a tâmplăriei, reabilitarea unităților sanitare, precum și schimbarea mobilierului și a echipamentelor necesare cu altele în concordanță cu standardele actuale, care să reziste în timp și să ofere condiții optime beneficiarilor.

Locuințele sociale din Lazu, administrate de DGASPC, oferă un mediu de locuit sigur și confortabil pentru persoanele cu dizabilități, unde acestea beneficiază de servicii de specialitate. Fiecare locuință are o suprafață utilă de 200 de m2, și este dotată cu echipamente moderne, în cadrul căreia se oferă servicii sociale și cazare pentru tineri cu deficit fizic, mental, neuropsihic, somatic, auditiv, vizual.

Ne exprimăm recunoștința fata de Rompetrol pentru sprijin, ajutorul financiar acordat a adus condiții de locuit mai bune și fericire pe chipul persoanelor din centrele noastre”, a completat Carmen Răducu, Director General al DGASPC Constanța.

Anual, Rompetrol investește peste 500.000 USD pentru proiecte la nivel local, prin diferite parteneriate cu asociații, unități medicale, școli și autorități locale. În judeţul Constanţa, anul trecut compania a reabilitat Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Constanța și a construit o unitate post-operatorie în secția de Ginecologie-Obstretică, unitatea medicală din Năvodari a fost dotată cu echipamente de ginecologie, radiologie, imunologie și microbiologie, iar unitatea medicală din Corbu cu echipament de oftalmologie.


Sursă foto: Rompetrol

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233