dobroge.tv

Live

SEA SHIELD 2023. Exercițiu militar de amploare în Delta Dunării: locuitorii din comuna Băltenii de Jos au fost evacuați în urma unui atac

28 martie 2023
Publicitate

O localitate din Delta Dunării a fost atacată și a fost nevoie de intervenția în forță a militarilor pentru a evacua populația civilă. Din fericire, vorbim despre scenariul unei secvențe a exercițiului multinațional Sea Shield, organizat de Forțele Navale Române și nu despre o situație reală. La întreaga desfășurare de forte au participat militari, jandarmi și pompieri români.

Locuitorii din comuna Bălteni din Delta Dunării au fost evacuați după ce s-a constatat că sunt în pericol. Aceștia au fost urcați pe o navă militară și transportați într-o altă localitate. De aici urmau să fie preluați de un avion și transportați în Timișoara. Din fericire, vorbim despre scenariul unui exercițiu și nu despre o situație reală. Secvența face parte dintr-un amplu exercițiu NATO organizat de Forțele Navale Române.

Ați urmărit o secvență de evacuare a unei populații civile dintr-o localitate, Băltenii de Jos, în altă localitate, Băltenii de Sus. Grupul de luptă constituit din cadrul Flotilei Fluviale a asigurat atât transportul persoanelor civile, cât și siguranța acestui convoi, atât pe uscat cât și pe apă, în urma unei situați tactice create de posibile infiltrări de elemente ce cercetare a diversiunii inamice”, a declarat Octavian Mocanu, coordonatorul exercițiului.

A fost desfășurare masivă de forțe. Aproximativ 500 de militari alături de zece nave fluviale și mai mult de 20 de ambarcațiuni rapide au participat la acest exercițiu din Delta Dunării.

În acest exercițiu Infanteria Marină a avut misiunea de a securiza zonele de extractive, de a securiza populația civilă evacuate și de a sprijinii detașamentul de jandarmi în căutarea, adunarea și procesarea refugiaților și a populației civile”, a declarat col. Marius Gheorghescu, Comandantul Regimentului de Infanterie Marină Babadag.

„Contextul de Securitate din regiunea Mării Negre și din proximitatea granițelor noastre ne-a făcut să ne adaptăm modalitatea de instruire și procedurile operaționale pentru a acționa în diferite situații. Sea Shield 23 este un exercițiu conceput tocmai pentru a răspunde diferitelor provocări din proximitatea granițelor noastre”, a declarat col. Cornel Pavel, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române.

În timpul secvenței s-a urmărit și coordonarea dintre marinarii militari, jandarmi și angajați SMURD.

În caz de război, stare de urgență sau asediu una dintre misiunile de bază ale jandarmeriei noastre este să asigure și evacuarea populației, încartiruirea, escortarea și transportul dezertorilor”, a declarat col. Constantin Dima, comandantul Grupării Mobile „Tomis” Constanța.

La exercițiul Sea Shield organizat și coordonat de Forțele Navale Române participă militari din 12 țări.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233