dobroge.tv

Live

Primăria Constanța a fost amendată de Garda de Mediu cu 10.000 de lei pentru tăierea teilor de pe bulevardul Ferdinand. GALERIE FOTO

Primăria Constanța a fost amendată de Garda de Mediu cu 10.000 de lei pentru tăierea teilor de pe bulevardul Ferdinand. GALERIE FOTO
28 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Primarul Municipiului Constanța a semnat astăzi amenda de 10.000 lei aplicată de Garda de Mediu Constanța, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.

Urmare a verificărilor efectuate privind legalitatea tăierii teilor de pe fâșia plantată din bd.Ferdinand, s-a constatat că au fost tăiați 19 tei, din care doar trei cioate prezentau cavități în zona trunchiului. Reprezentanții Primăriei nu au prezentat documente care să justifice tăierea arborilor sănătoși, motivând doar că era necesară intervenția imediată, întrucât arborii inventariați prezentau pericol de prăbușire.

Din documentele analizate a reieșit faptul că în cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a Municipiului Constanța” s-au realizat lucrări de corecție a rădăcinilor copacilor, ceea ce a condus la dezechilibre în viață arborilor, cu risc major de prăbușire prin modificarea centrului de greutate. Astfel, din totalul de 232 arbori predominant din specia tei, 104 au fost inventariați de Primărie cu potențial pericol de prăbușire, din care 38 care ar necesită intervenția imediată.

Garda de Mediu Constanța a stopat tăierea arborilor, luându-se legătură cu Primarul Municipiului Constanța, care a reacționat pozitiv la solicitarea instituției. Prin actul de control încheiat ulterior de comisarii Gărzii Naționale de Mediu au fost stabilite măsuri care se referă la asigurarea integrității spațiilor verzi aflate în administrare, în conformitate cu prevederile Legii 24/2007. De asemenea, au fost solicitate și alte documente cu referire la arborii inventariați cu potențial pericol de prăbușire, afectați de fapt de lucrările realizate. Această problemă rămâne în continuare în atenția noastră.


Sursă foto: Garda de Mediu Constanța

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233