dobroge.tv

Live

„E dezastru peste tot”. Fără city manager, dar cu lucrări și șantiere în tot orașul: ce așteptări au constănțenii de la persoana care va prelua această funcție

27 martie 2023
Publicitate

Constanța caută city manager! Iar acesta ar trebui să rezolve o serie de probleme urgente, spun constănțenii. În capul listei se află șantierele deschise pe bulevardele constănțene dar și pe strada Ștefan cel Mare. La acestea se adaugă noi spații de joacă și parcuri, dar și evenimente care să atragă turiștii în timpul sezonului estival.

„Mi-ar plăcea mie personal și cred că multora să termine ce-au început și pe urmă să înceapă altele”, spune un constănțean.

Și lista este lungă, iar viitorul city manager al Constanței nu va avea timp să se acomodeze cu funcția. Constănțenii așteaptă rezultat și, în primul rând, să se ocupe de șantierele deschise.

„Aș vrea să urgenteze cu lucrările că deja tot orașul e disperat”, spune o constănțeancă.

„Cred că ar trebui o mai bună organizare în tot ce se execută la ora actuală că deja sunt prea multe șantiere în oraș. E dezastru peste tot”, spune un constănțean.

Constănțenii sunt de părere că una dintre prioritățile viitorului city manager al municipiului Constanța ar trebui să fie chiar proiectul care prevede reabilitarea și modernizarea bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Lucrările de aici par că nu se mai termină, șoferii sunt nervoși și sunt nevoiți să stea de multe ori bară la bară, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

O altă problemă a orașului o reprezintă și șantierul de pe strada Ștefan cel Mare. În mod normal lucrările de pe artera pietonală ar fi trebuit să fie gata în luna aprilie 2022, dar acest lucru nu s-a întâmplat, iar atunci fostul city manager Felicia Ovanesian a dat un alt termen de finalizare și anume 1 noiembrie 2022. Însă, nici de data aceasta vorbele nu s-au potrivit cu faptele așa că, la începutul acestui an, edilul orașului Vergil Chițac a anunțat că Ștefan cel Mare va fi gata abia la finalul acestui an.

„Eu stau chiar aproape de Ștefan cel Mare și ca să ajung la liceu trebuie să merg prin noroi, prin ciment, e nasol”, spune un tânăr.

„Cred că toate drumurile astea, au un an jumate de când sunt stricate. Toată Constanța e într-un șantier”, spune o constănțeancă.

„În primul rând să termine șantierele astea că e crimă!”, spune o altă constănțeancă.

Constănțenii spun că viitorul city manager ar trebui să ia în calcul printre altele și evenimente care să atragă mai mulți turiști pe litoral.

„Să avem un oraș mai frumos, să pună accent pe parcuri. Față de București sau alte orașe avem parcuri puțin și neamenajate”, spune o constănțeancă.

„Parcurile, locurile de joacă pentru copii să fie reamenajate”, spune un constănțean.

„În primul rând eu zic că ar trebui să ne axăm pe turism, pentru că se zice că ar fi punctul forte al orașului. Ar trebui să facă mai multe pentru tineri să nu plecăm de aici, mai multe locuri de muncă”, spune o constănțeancă.

„Ar trebui schimbat și traficul pentru că este o harababură prin tot orașul. Domeniul acesta al circulației, în general”, spune un tânăr.

Autoritățile locale nu au anunțat încă când și cine o va înlocui pe Felicia Ovanesian, însă tot ce își doresc constănțenii de la viitorul city manager al municipiului este doar o mai bună organizare și mai multă ordine în oraș.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233