dobroge.tv

Live

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării: „La nivelul județului Constanța, rata de adopție pentru Ghișeul.ro este scăzută” - 41 de comune nu sunt prezente pe platformă

27 martie 2023
Publicitate

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a declarat că județul Constanța se află sub media națională în ceea ce privește înregistrarea pe Ghișeul.ro. Aflat într-o vizită în orașul de la malul mării, acesta a transmis că există potențial pentru Constanța ca să devină un județ cât mai apropiat de digitalizare.

Am remarcat faptul că la nivelul județului Constanța, din păcate, rata de adopție să spunem la nivelul autorităților locale pentru platforma Ghișeul.ro este scăzută, este sub media națională. Discutăm despre 41 de comune din 58 care nu sunt încă pe Ghișeul.ro. La nivel național, aproximativ o treime dintre comune sunt. Și provocarea pe care am lansat-o astăzi este de a avea cât mai multe comune și de a depăși media națională sau poate de a deveni chiar un campion național pentru Constanța până la finalul acestui an.

Dacă vă uitați la datele economice, țin minte de pe vremea când lucram la Banca Mondială ca expert, județul Constanța, municipiul Constanța a avut printre cele mai mari rate de creștere economică din Europa. De altfel, dacă vă uitați la statistici, în ultimul deceniu, dacă luați primele 10 orașe cu cea mai rapidă rată de creștere economică, șapte sunt orașe românești. Constanța are un mare potențial, digitalizarea, investițiile în cercetare – inovare sunt o chestiune de viziune și o chestiune de competitivitate economică. Din punctul meu de vedere Constanța, România nu au altă variantă decât să mizeze pe aceste investiții. Avem resurse, avem minți, trebuie doar să avem continuitate, perseverență de a pune în aplicare această viziune”, a declarat Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233