dobroge.tv

Live

Art Safari găzduiește o amplă expoziție de artă dedicată pictorului român Ion Theodorescu-Sion, unul dintre cei mai importanți artiști din perioada interbelică

23 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Trei lucrări ale pictorului român Ion Theodorescu-Sion găzduite de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" din Tulcea au ajuns la o expoziție dedicate artistului român în inima Capitalei. Sunt în total peste 150 de picturi, documente și numeroase texte explicative despre viața și activitatea pictorului care vor putea fi admirate de către iubitorii de artă până pe 14 mai la Art Safari.

Lucrările de artă au ajuns la București din toate colțurile țării, dar și din colecții private. Art Safari găzduiește o amplă expoziție de artă dedicată pictorului român Ion Theodorescu-Sion, unul dintre cei mai importanți artiști din perioada interbelică, dar și un maestru al artei vizuale românești.

"Acesta a luptat pe frontul a două războaie, un artist prolific, a avut 14 expoziții personale și a expus alături de marii artiști români", a spus Maria MUNTEANU, ghid Art Safari.

Spirit aventurier și vulcanic, Theodorescu-Sion a creat mai multe picturi cu specific românesc.

"Întreaga lui carieră a fost marcată de experimente stilistice diverse. De la impresionism, pointilism până la simbolism și chiar bism. Impresionantele compoziții neoromânești cu tărani portretizați grandios cu un aer monumental și femei înfățișate ca zeițe ale naturii și piloni ai vieții satului românesc", a spus Maria MUNTEANU, ghid Art Safari.

Mai mult, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" Tulcea - Muzeul de Artă a împrumutat Art Safari cu trei lucrări din colecția sa.

Expoziția va avea loc în București până pe 14 mai.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233