dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. 3 ani şi 4 luni de internare într-un centru de detenţie. Asta este pedeapa pentru adolescentul care a distrus munca a zeci de oameni, după o joacă cu focul

CONSTANŢA. 3 ani şi 4 luni de internare într-un centru de detenţie. Asta este pedeapa pentru adolescentul care a distrus munca a zeci de oameni, după o joacă cu focul
14 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

3 ani şi 4 luni de internare într-un centru de detenţie. Asta este pedeapa pe care a primit-o adolescentul care, în luna decembrie a anului 2021, a provocat incendiul de la un bloc din Constanţa, în urma căruia 150 de apartamente au fost afectate şi 37 de maşini au fost distruse.

Curtea de Apel Constanţa a respins ca nefondat apelul tânărului la decizia de condamnare a Judecătoriei Constanţa din luna noiembrie a anului trecut. Instanţa a mai decis să se deducă din pedeapsă perioada petrecută în arest preventiv, de la data de 3 noiembrie 2022 şi până în prezent.

Decizia instanţei este definitivă.

Citeşte şi: Revoltă după ce sute de oameni au scăpat ca prin minune din ghearele morţii. Parcarea nu avea autorizaţie de incendiu: ''Şi-au luat o căruţ de bani pe apartamente. dar...''

Un puternic incendiu a izbucnit, în noaptea de 15/16 decembrie 2021, în parcarea subterană a unui bloc din Constanţa. În jurul orei 01:00, un apel la 112 avea să tulbure liniştea de noapte. Arde un bloc în Constanţa. Şi de aici s-a dezlănţuit iadul pentru zeci de familii. Un bloc de pe pe strada Nicoale Grindeanu a fost înghițit de flăcări, în miez de noapte. Totul a pornit din parcarea aflată la subsolul clădirii, apoi s-a extins cu repeziciune pe mai multe etaje ale imobilului. Oamenii au rămas prinşi ca într-o capcană. „A fost îngrozitor, ne sufocam în casă cu copiii de mână”, a scris pe Facebook Lidia S., mama a două fetiţe. Pentru ele, ca şi pentru alte zeci de suflete, noaptea trecută a fost un coşmar. Singura lor alinare este că au scăpat cu viaţă. „Un coşmar, aşa a fost’’, a scris Flori C.

Focul ar fi izbucnit de la două maşini aflate în parcarea de la subsolul blocului, puţin după miezul nopţii, dar s-a extins cu o repeziciune la altele. În imagini postate pe reţelele de socializare, se aud bubuituri puternice, iar rând pe rând maşinile se transformă într-o mare de foc: Munca a zeci de oameni s-a făcut scum în câteva secunde. Mesajul unei mame care a scăpat din iadul flăcărilor: "Disperaţi oameni dragi, după ban, averi şi maşini scumpe, se fac praf..."

Oamenii erau prinşi ca într-o capcană, nu puteau sa ajungă în stradă, aşa că multe persoane s-au urcat pe terasa blocului. Printre ele, şi zeci de copii.

În urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au identificat doi băieţi, unul de 13 ani şi altul de 15 ani, suspectaţi că ar avea legătură cu incendierea, ulterior cel de 15 ani a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă. El a povestit anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără a şti ce substanţă se afla în acestea. Ulterior, focul a ajuns la maşinile parcate, s-a extins la toate autoturismele din zonă şi la bloc.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233