dobroge.tv

Live

Zboruri săptămânale spre Antalya, de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu: „Este păcat ca noi, constănțenii, să fim nevoiți să facem un drum până la București pentru a pleca oriunde”

13 martie 2023
Publicitate

Constănțenii care vor să meargă în vacanță în Turcia vor ajunge acum mai repede. Începând din luna mai, oamenii vor putea zbura spre Antalya direct de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. Cursele vor avea loc săptămânale. Plecările vor fi în fiecare miercuri, iar în aproape o oră veți ajunge la destinație. Prețul unui pachet pornește de la 390 de euro de persoană.

Aproape 17 ore. Cam atât face un turist străin care vrea să vină la mare cu mașina din Turcia, mai exact din Antalya. Însă, acum aceștia vor putea ajunge pe litoral în doar 55 de minute. Din luna mai vor fi introduse mai multe curse spre și dinspre acest oraș. Primul avion ar urma să plece de pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” pe 31 mai.

O să avem începând din luna mai cursa de Antalya care va opera în ziua de miercuri, sosire 15.45 pe aeroport, plecare 16.45. Noi suntem la dispoziția companiei pentru a deservi în condiții de siguranță, securitate și de calitate pentru pasagerii plecați și sosiți pe acest aeroport”, a declarat Bogdan Artagea, director Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu”.

Din Antalya, avionul va pleca la ora 14.00, iar la 15.45 de minute va ateriza pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”. În total, în sezonul 2023, vor fi 16 plecări. Ultimul zbor va fi pe 13 septembrie. 40% dintre pachete au fost deja vândute. Într-un avion există 180 de locuri.

Dobrogea este o zonă care este foarte aproape de Turcia. Cele mai luni pentru turism în Antalya, în Turcia, cu precădere în Antalya sunt mai și octombrie. Tarifele în mai față de august sunt la sub jumătate, în condițiile în care Antalya ca tarife a crescut în fiecare an, în ultimii ani, cam cu 20% în medie pe an”, a declarat Alin Burcea, CEO agenție de turism.

Prețul pachetelor pornesc de la 390 de euro de persoană. Acestea conțin, printre altele: șapte nopți de cazare, transport cu avionul, transfer de la aeroport la hotel și invers, precum și masă în regim all inclusive sau ultra all inclusive.

Sperăm totuși o dezvoltare nu numai cu o singură frecvență pe Antalya. Sperăm la mai multe frecvențe pe săptămână spre Antalya, dar și spre alte destinații: Grecia, Cipru, Spania”, a mai declarat Bogdan Artagea, director Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu”.

Autoritățile, dar și agenții de turism încearcă să atragă prin aceste curse cât mai mulți turiști străini. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să se lucreze mai mult la partea de promovare.

Numărul turiștilor români care vin pe litoral de 10 ani este între 1,3 și 1,4 milioane, adică ei sunt constanți, nu mai cresc. Este vizibil și atunci singura șansă de dezvoltare pentru litoral, eu nu am altă viziune, nu este alta decât de a aduce turiști străini”, a declarat Alin Burcea, CEO agenție de turism.

Un element esențial pentru Constanța înseamnă transportul. Căutăm soluțiile cele mai bune în așa fel încât să aducem și să ducem turiștii noștri în condiții de siguranță, să fluidizăm traficul și nu în ultimul rând, să eficientizăm această activitate de turism. Zona aceasta care are un potențial fantastic nu este pusă în valoare suficient”, a declarat Mihai Lupu, președinte Consiliul Județean Constanța.

Conform ultimelor cifre date de Institutul Național de Statistică, numărul turiștilor străini care au ajuns în Constanța în 2022 a scăzut cu 46,8% față de 2021, iar numărul nopților petrecute de aceștia în județul nostru a scăzut cu 44,8%.

Constanța are foarte mult potențial. Acum avem și un OMD local. Prin implicare factorilor de decizia a autorităților și a mediului de afaceri vom reuși să creionăm o strategie cât mai bună și obiective clare care să dezvolte partea de turism. Este păcat ca noi constănțenii să fim nevoiți să facem un drum până la București pentru a pleca oriunde chiar și cu aceste curse charter”, a declarat Ruxandra Serescu, director Camera de Comerț Industrie și Navigaţie Constanța.

De asemenea, este posibil ca în această vară să existe curse și spre și dinspre Israel. Acestea vor avea loc în fiecare luni timp de o lună de zile. În schimb, zborul spre Roma s-a anulat pentru că nu a fost cerere, iar numărul de bilete vândute a fost foarte mic.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233