dobroge.tv

Live

Clipe de coşmar pentru o mamă din Constanţa: fetiţa de 3 ani, refuzată de două spitale pentru că femeia avea coronavirus

06 octombrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

O mamă a trecut prin clipe de groază după ce fetiţa ei de 3 ani a înghiţit o monedă. Două spitale din Constanța au refuzat să consulte micuţa din cauza faptului că femeia fusese diagnosticată cu coronavirus cu o zi înainte.

Femeia, din satul Schitu, comuna Costinești, a mers de urgență la spital cu fiica ei, după ce a înghițit o monedă, dar s-a lovit de refuzuri repetate când a ajuns la poarta spitalelor.Mama fetiţei aflase cu o zi înainte de incident că are coronavirus, după un test făcut la cerere, căci urma să plece din țară, așa că a intrat în autoizolare.

În seara de duminică, 4 octombrie, deorece fetiţa de 3 ani şi 7 luni înghiţise o monedă, a apelat la serviciul de ambulanţă care, după o consultare prealabilă cu Spitalul Judeţean, a hotărât să le transporte la Spitalul Municipal Medgidia, spital COVID.Aici s-au lovit de primul refuz, medicii refuzând să le primească pentru că nu pot face radiografie copilului.Au fost duse de urgență cu aceeași ambulanță la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, însă și aici au fost refuzate, din cauză că mama era infectată cu noul coronavirus.

Coşmarul a luat sfârşit după ce mama a sunat la Direcţia de Sănătate Publică, micuţa primind tratamentul de care avea nevoie.

”Și Spitalul Județean Constanța a refuzat să mă primească, deoarece eu eram testată pozitiv. De la 00.30 noapte și până la 03.30 am stat în ambulanță, în fața Spitalului Județean, și ne rugam cu toții de medicii de la Spitalul Județean să ne primească, dar dânșii tot refuzau. Am sunat la D.S.P. (Direcția de Sănătate Publică Constanța – n.r.) și într-un final am fost primiți dimineața la 04.30. Medicul din Urgența Constanța nu ne-a văzut (a refuzat), i-au făcut o radiografie fetiței și eu am cerut să îi facă un eco, dar dânsa a refuzat. M-am rugat de asistentă de trei ori să îi spună doamnei doctor ca eu nu pot ieși din casă și am nevoie de un eco pentru copil, dar doamna doctor a spus că trebuie sa îi fac investigații la privat. Am sunat la D.S.P. și într-un final i-au făcut și un eco copilului",a povestit femeia.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța a anunțat că a demarat o anchetă internă.

UPDATE. "În urma anchetei demarate de conducerea Spitalului Judeţean, s-a stabilit că în dimineața zilei de 5 octombrie, mai exact la ora 03: 29, la Unitatea Primiri Urgențe a fost adus de ambulanță un pacient minor în vârstă de aproximativ 3 ani și 7 luni, motivul prezentării- presupusă ingestie de corp străin. După efectuarea triajului epidemiologic, potrivit datelor, la ora 03.33 este înregistrata fişa UPU, iar la ora 3.40 este consemnat consultul. După ce a fost consultat de către medicul de gardă, la indicaţiile acestuia, pacientul a fost investigat (radiografie şi ecografie).La ora 04.20 minorul a plecat acasă împreună cu mama sa", a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Constanţa.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233