dobroge.tv

Live

Sindicatul Europol, acuzaţii la adresa IPJ Constanţa: Căprăria şi norma de amenzi a fost dusă la rang de ''procedură''. Reacţia IPJ Constanţa: Nu există o normă de amenzi

Sindicatul Europol, acuzaţii la adresa IPJ Constanţa: Căprăria şi norma de amenzi a fost dusă la rang de ''procedură''. Reacţia IPJ Constanţa: Nu există o normă de amenzi
09 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Sindicatul Europol acuză Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa că a dus norma de amenzi la rang de “procedură” şi poliţiştilor li se reproşează că nu au aplicat suficiente sancţiuni. În replică, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa susţine că nu există o normă de sancţiuni contravenţionale care ar trebui aplicate.

“În mai multe rânduri, organizaţia noastră a demonstrat că încă există şefi a căror singură abilitate este să compare cifrele înregistrate anul trecut cu cifrele înregistrate în anul curent. Aceşti şefi nu au nici măcar competenţele de bază pentru a avea pretenţia de a coordona o structură şi de a avea oameni în subordine. Cu toate acestea e plin de şefi analfabeţi funcţional, în special împuterniciţi şi desemnaţi, în toate structurile Poliţiei Române.

Căprăria şi norma de amenzi a fost dusă la rang de «procedură». Astfel, poliţistul din stradă este chemat singur în faţa şefului de birou Ordine Publică şi a adjunctului şefului de secţie, care, evident, este un «împuternicit», i se prezintă nişte cifre din care rezultă că e «nasol». I se reproşează că nu a produs suficiente amenzi sau că nu a avut suficiente intervenţii, inducându-i-se în mod direct că trebuie să «vâneze» mai mulţi cetăţeni, după care i se pune în faţă un proces-verbal unde semnează că a luat la cunoştinţă şi că data viitoare se lasă cu sancţiune.

Această veritabilă spălare pe creier a agentului, putem să o plasăm cu succes în vremea comunismului, unde planurile cincinale reprezentau esenţa dezvoltării. Din păcate însă, aceşti doi ofiţeri sunt foarte tineri şi nu au nicio scuză pentru inepţiile şi managementul rudimentar impus. Situaţia operativă şi analizele tehnice nu se reduc la a te raporta la nişte cifre sau la impunerea rigidă a unui număr de contravenţii. Acest stil heirupist de management este specific unui CAP poate (cooperativă agricolă de producţie), unde celor doi ofiţeri li s-ar potrivi de minune funcţia de «şef de grajd» şi unde ar putea aplica aceste tehnici, prin numărarea zilnică a litrilor de lapte produşi de vaci, iar cele care nu s-ar încadra în normă să fie «cercetate disciplinar»”, acuză, joi, Sindicatul Europol, într-un comunicat de presă.

Acesta prezintă şi un proces verbal în care poliţistului i se reproşează că a aplicat 18 sancţiuni pe lună în loc de 28,9.

“Râdem şi glumim, dar acesta este doar unul dintre multele exemple ale unor semidocţi şi tembeli care au ajuns peste noapte şefi şi care nu au habar despre care este rolul lor sau despre reprezentarea funcţiei pe care o ocupă (...) În aceste condiţii, stimaţi cetăţeni ai Municipiului Constanţa, mare atenţie dacă ajungeţi pe raza Secţiei 2 Poliţie, pentru că poliţiştii de ordine publică sunt obligaţi să aplice câte 28,9 sancţiuni lunar”,a precizat Europol.

Sindicatul a mai afirmat că poliţistul mai este acuzat de şefii lui de faptul că a intervenit la patru cazuri sesizate, în loc de 8,6 câte au avut colegii lui.

”Sindicatul EUROPOL a sesizat deja conducerea Poliţiei Române cu privire la aceste anomalii manageriale”, au mai transmis sindicaliştii.

Ce spune IPJ Constanţa

Ca urmare a unor informații apărute în mediul onlie, referitoare la o normă de amenzi care ar fi impusă polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, instituţia a ţinut să lămurească aceste zvonuri:

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța nu există o normă de sancțiuni contravenționale care ar trebui aplicate, de către polițiștii din cadrul instituției.

La data de 17 februarie a.c., conducerea Secției 2 Poliție Constanța a procedat la evaluarea lunară a agenților de poliție din cadrul Formațiunii de Ordine Publică, potrivit normelor în vigoare.

Agenții de poliție au fost evaluați prin prisma indicatorilor de performanță stabiliți, printre care se numără cunoașterea situației operative, intervenția la evenimentele semnalate prin S.N.U.A.U. 112, persoane/vehicule suspecte verificate, persoane/bunuri urmărite, activitatea informativă, infracțiuni și contravenții constatate.

Astfel, s-a constatat că indicatorii de performanță a 3 dintre agenții din cadrul Formațiunii Ordine Publică au înregistrat scăderi, comparativ cu perioada precedentă, în condițiile în care Secția 2 Poliție din cadrul Poliției Municipiului Constanța are una dintre cele mai grele situații operative.

În urma evaluării lunare întocmite de conducerea Secției 2 Poliție, s-a întocmit un proces-verbal, prin care celor 3 agenți de poliție li s-au adus la cunoștință rezultatele evaluării.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233