dobroge.tv

Live

Romanul „Podul Diavolului” a fost lansat la Constanța. Autor: "Este prima carte a mea în care folosesc trei voci pentru a spune aceeași poveste din trei unghiuri diferite''

08 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

„Podul Diavolului” a fost lansat, seara trecută, la Constanța. Volumul, care conține peste 350 de pagini, a fost scris de un comentator sportiv, care a reușit prin talentul său de prozator să construiască o poveste captivantă, iar personajele să prindă viață în paginile sale. „Podul Diavolului” este o aventură rural-urbană cu viraje, mistere şi surprize. Lansarea a avut loc la Universitatea „Ovidius”.

Fie că este vorba de o peşteră preistorică sau un restaurant Michelin, fie de o cetate străveche sau conacul unui baron ciudat, romanul „Podul Diavolului” îl plimbă pe cititor prin toate culorile şi aromele din Périgord.

Radu PARASCHIVESCU, autor „Podul Diavolului”: "Este prima carte a mea în care folosesc trei voci pentru a spune aceeași poveste din trei unghiuri diferite. Cred că este o carte despre foame și în prima parte, în prima treime, când Michael fură porumb ca să-și poată hrăni copiii, este foame biologică, este prins, nu este executat, este trimis în colonii, cum se întâmpla pe vremea aia și acolo jurnalul lui este o expresie a foametei de libertate".

„Podul diavolului” este un astfel de roman, care readuce, dincolo de toate efectele și trucurile scrise de autor, gustul aventurii. Radu Paraschivescu este un scriitor aflat în căutarea ei, în reconsiderarea romanului de aventură, trecut prin numeroase tradiții și reformulări.

Radu PARASCHIVESCU, autor „Podul Diavolului”: "Mi-a plăcut foarte mult să revin, să povestesc despre „Podul Diavolului”, despre ce înseamnă aventură, despre care sunt determinările ei, despre ce ne face curioși și ce ne potențează curiozitatea, despre tot felul de lucruri pe care le mai descopăr și în timp ce vorbesc cu lumea":

Prof. univ. dr. habil. Angelo MITCHIEVICI, manager Biblioteca Județeană „I. N. Roman” Constanța: "Aventura este ceva ce are un început dar niciodată un sfârșit. De altfel, cum știm, aventura livrată prin foileton s-a hrănit prin această temporizare a sfârșitului cu un „Va urma...”, dar acest „va urma” este chiar esența, stă în miezul aventurii".

Volumul, care a apărut în anul 2022 și are 352 de pagini, are la bază legenda unui pod din Franța construit și distrus de Diavol.

Prof. univ. dr. habil. Angelo MITCHIEVICI, manager Biblioteca Județeană „I. N. Roman” Constanța: "Construcția lui a durat cât durează și la noi o construcție serioasă, aproape 70 de ani. Arhitectul a simțit că se lungește puțin cam mult, a făcut un pact cu diavolul căruia i-a oferit sufletul în schimbul să-i permită să îi ceară orice și și-a putut construi podul ușor, ușor. Când a ajuns aproape și-a dat seama că pactul acesta este un pic cam problematic".

Comentator sportivul, prozatorul, romancierul Radu Paraschivescu a reușit să înnoade firul poveștii, să facă textul palpitant, să miște cu vioiciune personajele, mai pe scurs, să te țină cu sufletul la gură. Romanul polițist, „Podul Diavolului” a fost lansat în cadrul unui eveniment care a avut loc la Universitatea „Ovidius”. Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233