dobroge.tv

Live

La CERONAV, şcoala este altfel

La CERONAV, şcoala este altfel
08 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Educaţia şi instruirea noilor generaţii reprezintă o componentă importantă pentru societate. Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV întâmpină programul „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”, deschizând porţile pentru elevi de toate vârstele.

Elevii clasei a 5-a ai Școlii 12 BP Hașdeu Constanța, alături de cadrele didactice însoțitoare, și-au exprimat dorința de a face cunoștință cu echipa de voluntari CERONAV, care s-a alăturat misiunii de sprijin, în contextul tragediei umanitare generate de cutremurele din Turcia.

CERONAV s-a alăturat în fiecare an programului “Şcoala altfel”, al cărui scop îl susţinem. Turul de vizitare a facilităţilor centrului nostru reprezintă o experienţă deosebită pentru copii. Prin participarea la astfel de acţiuni, punem în valoare talentele şi aptitudinile elevilor şi deschidem orizonturi către profesii maritime pentru tânăra generaţie”, a afirmat Ovidiu Cupşa, Directorul General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Pe parcursul discuțiilor, acesta le-a prezentat elevilor istoricul, dar și evoluția accelerată a CERONAV după intrarea României pe lista albă a Organizației Maritime Internaționale, ca urmare a ratificării Convenției STCW din 1978. De asemenea, Directorul General CERONAV le-a vorbit despre dificila acțiune pe care au avut-o în Turcia și importanța solidarității între popoare în astfel de momente tragice. Elevii au asistat la diverse aplicații practice pe simulator, la exerciții de antrenament și demonstrații de salvare și acordare a primului ajutor.Peste 200 de elevi de la mai multe unități de învățământ din judetele Constanța, dar și București, vor participa la vizitele din cadrul programului „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!” la centrul de simulare al CERONAV și baza de instruire si antrenament.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233