dobroge.tv

Live

Fostul ministru Gabriel Oprea, achitat în dosarul morţii poliţistului Gigină. Tatăl poliţistului: ''Atât de mult am avut încredere în această justiţie şi atât de dezamăgit sunt. Ne-au luat singurul fiu...''

Fostul ministru Gabriel Oprea, achitat în dosarul morţii poliţistului Gigină. Tatăl poliţistului: ''Atât de mult am avut încredere în această justiţie şi atât de dezamăgit sunt. Ne-au luat singurul fiu...''
06 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Fostul ministru Gabriel Oprea a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în dosarulmorţii poliţistului Bogdan Gigină, conform deciziei de luni a Tribunalului Bucureşti, care nu e definitivă. Agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină, a fost implicat într-un accident de circulaţie în octombrie 2015, în timp ce făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea.

"Cea mai mare dezamăgire. Atât de mult am avut încredere în această justiţie şi atât de dezamăgit sunt. Ne-au luat singurul fiu, singurul copil al nostru ni l-au luat şi justiţia face o mare nedreptate", a declarat, pentru observatornews.ro, Cornel Gigină, tatăl fostului poliţist.

”În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală rap. la art. 16 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură penală achită pe inculpatul Oprea Gabriel pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 192 alin. (1) şi (2) din Codul penal”, se arată în decizia instanţei.

De asemenea, instanţa l-a condamnat la doi ani şi opt luni cu suspendare, pentru ucidere din culpă, pe Petre Mazilu, patronul firmei care executa lucrări în zona accidentului. Societatea General MPM Impex S.R.L. a primit o pedeapsă penală constând în 220 de zile - amendă, suma corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 1.500 lei, urmând a plăti statului o amendă penală în cuantum de 330.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, ca neîntemeiate, acţiune civile aparţinând familiei lui Bogdan Gigină împotriva lui Gabriel Oprea, Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Finanţelor Publice.

De asemenea, a fost respinsă tot ca neîntemeiată şi acţiunea civilă exercitată de partea civilă Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti împotriva lui Gabriel Oprea.

Tribunalul Bucureşti a a mai decis ca Petre Mazilu şi General MPM Impex SRL să plătească suma de 37.478,71 lei reprezentând daune materiale către Cornel-Relucă Gigină şi Carmen Gigină, suma de 100.000 euro, reprezentând daune morale către fiecare dintre părţile civile Cornel-Relucă Gigină şi Carmen Gigină, suma de 4.700, reprezentând daune materiale şi suma de 250.000 de euro, reprezentând daune morale, ambele către Ioana – Raluca Ciuciu, fostă Gigină.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Sursă foto: playtech.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233