dobroge.tv

Live

Sprijin pentru tinerii care părăsesc sistemul de plasament

Publicitate

Sprijin pentru tinerii care părăsesc sistemul de plasament. 53 de persoane beneficiază de această indemnizație, cel puțin momentan. Este vorba de tineri cu vârsta de peste 18 ani care fie se angajează, fie urmează cursuri școlare. Concret, aceștia primesc o primă egală cu salariul minim brut, adică peste 2.500 de lei.

Avem niște indemnizații care au pornit cumva în trimestrul III al anului trecut, trimestrul III – IV chiar. A fost nevoie de ceva pentru a se elabora o procedură aprobată prin Ordin de Ministru privind plata acestor drepturi. E vorba de o indemnizație de sprijin pentru tinerii care decid să părăsească sistemul de plasament. Este un lucru nou, această indemnizație abia a intrat în plată, este și explicația pentru care avem această creștere bruscă a bugetului plătit în luna ianuarie.

E vorba de tineri cu vârsta peste 18 ani care fie se angajează, fie urmează cursuri școlare până la vârsta de 26 de ani însă decid să iasă din sistemul de plasament. În acest moment, ei primesc o primă de sprijin în valoare egală cu salariul minim brut la nivel de țară și până la terminarea studiilor, ori până la vârsta de 26 de ani pentru cei care se angajează, primesc de la noi o sumă de 2.522 de lei pe lună”, a declarat Laura Constandin, directorul AJPIS Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233