dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Un an de când 8 familii au fost distruse, dar niciun vinovat. Mesajul unei mame care luptă cu durerea pentru cei doi copilaşi: ''Trăiți și apreciați clipa, mâine nu e promis nimănui!"

03 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

La 2 martie 2023, au fost comemorați cei opt militari care și-au pierdut viața în catastrofa aviatică produsă, în urmă cu un an, ca urmare a prăbușirii unei aeronave MIG-21 LanceR și a unui elicopter IAR 330-Puma.

CITEȘTE ȘI: Durere, revoltă şi multe semne de întrebare după tragedia de la Constanţa. Cine este vinovat pentru durerea a 8 familii? ''În Ucraina cad avioanele lovite de gloanțe. La noi cad la adierea vântului''

"Astăzi, 2 martie, Forțele Aeriene Române comemorează un an de la catastrofele aviatice în care și-au pierdut viața militari aparținând Bazei 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă”, Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și Forțelor Navale Române:

Citeşte şi: TRAGEDIA DE LA CONSTANȚA. Mesaj sfâșietor după moartea lui Sergiu: „Fetița mare spune că tati este un super erou plecat să salveze îngerașii cu aripioarele rupte”

• Locotenent-comandor (pm) - Niță Iosif-Costinel;

• Căpitan-comandor (pm) - Bogdan Florin;

• Căpitan (pm) - Pătrașcu Gheorghe Sorin;

• Sublocotenent (pm) - Banu Gelu;

• Sublocotenent (pm) - Carp Vlad;

• Sublocotenent (pm) - Bosoi Sergiu;

• Sublocotenent (pm) - Marinescu Ionuț;

• Sublocotenent (pm) - Lateș Eduard-Cătălin.

Ei sunt cei care merită toate eforturile noastre zilnice, chiar dacă nu mai sunt astăzi printre noi.

Le datorăm respectul și prețuirea noastră.

Cu durere în suflet ne exprimăm regretul profund pentru tragediile aviatice și suntem alături de familiile îndoliate ale colegilor noștri", au scris Forţele Navale, pe Facebook.

Citeşte şi: ''Suntem răsturnaţi, nu se poate...''. Jurnaliştii de la Recorder scot la iveală haosul din Armată: americanii au refuzat să plece în căutarea MIG-ului prăbuşit, au murit 7 militari români, nevinovaţi

Soţia lui Sergiu Bosoi, mesaj dureros la un an de la pierderea soţului

CITEȘTE ȘI: CONSTANŢA. Acasă îi aşteptau familiile, dar Sergiu şi Vlad nu s-au mai întors din misiune. Au devenit eroi pentru copilaşii lor

Soţia militarului Sergiu Bosoi a postat un mesaj emoţionant la un an de la pierderea tatălui celor două fetiţe ale sale:

"Cuvintele sunt prea sărace să pot explica durerea, dorul și neputința...

Ce ne mai rămâne când pierdem omul drag? Greu de răspuns! Doi copii și puțină speranță.

Timpul trece, rana se închide, dar cicatricea rămâne pentru totdeauna, la fel ca amintirile.

Nu mă întreba cum sunt!!!

E nevoie de multă stăpânire de sine și de echilibru psihic să pot duce această durere, însă am înțeles că ăsta mi-e drumul în viață și accept ceea ce nu pot schimba. Nu sunt de acord cu divinitatea întotdeauna dar am învățat să primesc lecțiile și să merg înainte... Am doi copii minunați care au nevoie de o mamă sănătoasă și echilibrată să le poată ghida pe drumul vieții. Și dacă tatăl lor a fost ales de Dumnezeu, nu ne rămâne decât să acceptăm.

Viața noastră va fi frumoasă în continuare, pentru că i-am promis lui Sergiu că voi avea grijă de fete indiferent ce se va întâmpla. Le voi face viața frumoasă și lor și mie, pentru că sunt conștientă că nu i-ar plăcea să ne vadă triste și supărate.

Iub, a trecut un an... Un an de încercări! Am trecut prin atâtea stări sufletești și te-am simțit prezent. De azi nu te mai jelesc, pentru că știu că trăiești și ești cu noi în orice moment.

De azi voi fi bucurie, așa cum m-ai cunoscut și apreciat...

Nu, nu voi fi puternică, n-am în plan să răstorn munții, voi fi doar mai conștientă de viață și voi trăi și ce nu am apucat să trăim împreună. Te voi iubi veșnic!

PS. Trăiți și apreciați clipa, mâine nu e promis nimănui!"

Un avion MiG 21 LanceR s-a prăbuşit în zona Cogealac, judeţul Constanţa, în seara de miercuri, 2 martie 2022, în jurul orei 20.00. Elicopterul IAR 330-Puma trimis în căutarea lui s-a prăbuşit şi el, la mică distanţă, la Gura Dobrogei, la 11 kilometri de Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Cei şapte militari aflaţi la bordul elicopterului şi pilotul MiG-ului au murit. Este vorba de locotenent-comandor (pm) - Niță Iosif-Costinel; căpitan-comandor (pm) - Bogdan Florin; căpitan (pm) - Pătrașcu Gheorghe Sorin; sublocotenent (pm) - Banu Gelu; sublocotenent (pm) - Carp Vlad; sublocotenent (pm) - Bosoi Sergiu; sublocotenent (pm) - Marinescu Ionuț; sublocotenent (pm) - Lateș Eduard-Cătălin.

Doi dintre acești opt eroi făceau parte din Forțele Navale Române, fiind scafandri militari, în subordinea Centrului 39 Scafandri, Sublocotenent (pm) Vlad Carp și Sublocotenent (pm) Sergiu Bosoi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233