dobroge.tv

Live

Unii hotelieri de pe litoral au început deja pregătirile pentru noul sezon estival: „Suntem pe ultima sută de metri cu lucrările”

02 martie 2023
Publicitate

Au început pregătirile pentru noul sezon estival. Muncitorii lucrează de zor pentru ca toate camerele să fie terminate până când primii turiști vor ajunge pe litoral. Se renovează, se repară, se schimbă mobilier ori obiecte sanitare. Acestea sunt doar câteva din lucrările care au loc în această perioadă. Dacă unele unități hoteliere vor fi deschise de Paște, altele vor aștepta turiștii de 1 mai.

Este forfotă mare în unitățile hoteliere de pe litoral. Muncitorii lucrează de zor pentru amenajarea camerelor dar și a spațiilor de cazare. În acest hotel de trei stele din stațiunea Mamaia se fac ultimele lucrări pentru renovarea camerelor. A fost refăcută instalația electrică, precum și scurgerile. Fiecare cameră este diferită pentru că aceasta este tematica unității de cazare.

Chiar suntem pe ultima sută de metri cu aceste pregătiri fiindcă noi vom deschide de Paște. Anul acesta renovăm camerele dintr-o aripă a hotelului. Așa cum bine știți hotelul nostru are o poveste în spate și pe lângă reabilitarea de structură a camerelor venim și cu acest concept tematic, în așa fel încât turiștii care vin la noi să trăiască o poveste și atunci când își petrec timpul în cameră”, a declarat Iulian Tenie, director hotel trei stele.

La un alt hotel, tot din stațiunea Mamaia, angajați din alte țări alături de români fac în această perioadă curățenie după ce o parte a hotelului a fost renovată.

Am renovat băile în totalitate cu schimbarea obiectelor sanitare, absolut tot. Începem acum zugrăvit, igienizarea hotelului și absolut tot. Ne pregătim intens. Estimăm în 20 aprilie să fim gata și să deschidem sezonul estival. (Am văzut că aveți foarte mulți angajați din alte țări). Da, avem din Sri Lanka, Bangladeș. Îi avem de aproape doi ani de zile pe house keeping, bucătărie și pe plajă, o parte din ei”, a declarat Lahme Bolat, reprezentat hotel.

Angajații din Sri Lanka lucrează în România de doi ani de zile, dar deja au învățat să comunice în limba română.

Da, lucrez mai bine aici. Salariul e mai bun față de Sri Lanka și de asta am venit aici. Nu e greu, nu e greu, este ușor”, spune un angajat.

Angajat: În sezonul estival eu lucrez la bucătărie. În extra sezon, fac curățenie, curăț camera, folosesc mătura, mopul.

Reporter: De ce ai ales România?

Angajat: Mie îmi place să muncesc aici, și am venit acum doi ani.

Unele hoteluri de pe litoral își vor deschide porțile de Paște, în timp ce altele se pregătesc să primească primii turiști de 1 mai.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233