Construcție controversată în apropierea Campusului Universității Ovidius
Printre case, așa încep să apară, rând pe rând, blocurile în municipiul Constanța. Investiții ce ridică serioase semne de întrebare, mai ales în rândul vecinilor. O situație de acest gen este pe Aleea Jadului, în apropierea Campusului Universității Ovidius. Se lucrează de zor la construcția unui bloc, spre nemulțumirea oamenilor care locuiesc în zonă. Un constănțean, vecin al viitoarei construcții, nu mai suportă situația și a decis să meargă în instanță.
Viorel Neagu locuiește pe Aleea Jadului, în apropiere de Campusul Universității Ovidius. De câteva luni, constănțeanul spune că nu mai are liniște din cauza unui bloc de 3 etaje care se construiește chiar lângă proprietatea sa. Printre case. Omul este foarte nemulțumit și susține că ar fi mai multe nereguli în ceea ce privește construcția care se ridică lângă locuința sa. A solicitat documente de la autorități, mai spune constănțeanul, iar în certificatul de urbanism ar fi prevăzut un carosabil de 7 metri și trotuare de 3. În realitate, însă, trotuare nu există, iar carosabilul nu este mai lat de 5 metri, în cel mai bun caz. El ne-a declarat: „Mi s-a părut absurd ca într-o zonă de case, primăria să accepte așa ceva. Dacă se întâmplă vreun incendiu sau o altă urgență, nu se va putea interveni”.
Bărbatul mai spune și că nu a fost respectat un program de liniște și, mai mult, au existat zile în care nu a putut ieși din curte din cauza șantierului. Ar fi anunțat Poliția Locală, susține constănțeanul, însă în zadar. Viitorul bloc de pe Aleea Jadului nu este singura construcție de care se ocupă dezvoltatorul și care este pusă sub semnul întrebării. Pe bulevardul Ferdinand din Constanța, într-o zonă arheologică, dezvoltatorul imobiliar primise acord să realizeze un bloc de 7 etaje.
La rândul său, și Viorel Neagu a decis să meargă în instanță. În primă fază, împotriva municipalității pentru nerespectarea certificatului de urbanism și eliberarea autorizației de construcție fără respectarea prevederilor legale, spune bărbatul. Are de gând să dea în judecată și dezvoltatorul imobiliar, mai susține constănțeanul.
Până la o decizie justiției, oamenii care locuiesc în zonă, la case, trebuie să suporte gălăgia, mizeria, dar și pericolul care poată să apară odată cu o astfel de construcție. În iulie, de exemplu, din cauza lucrărilor de construcție, un mal s-a prăbușit, iar în urma sa un gard a rămas practic suspendat.