dobroge.tv

Live

Un cămin de bătrâni din Eforie, în care sunt cazate 40 de persoane, funcționează fără licență

01 martie 2023
Publicitate

Un cămin de bătrâni din Eforie funcționează fără licență. 40 de vârstnici sunt cazați acolo. Potrivit conducerii Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, când au fost să verifice instituția, au descoperit că oamenii trăiau în niște condiții precare. Ba mai mult, în vara anului trecut a fost făcută și o plângere penală. Însă, de atunci și până acum nu s-a făcut mai nimic. Se pare că, nimeni nu a închis centrul. De ce? Este întrebarea pentru care momentan nu există un răspuns.

Funcționează în continuare fără licență, cu licența suspendată de către noi și pentru care s-au făcut demersuri mai departe de urmărire penală. Acum suntem în așteptarea rezultatului. Dosarul a fost în primă fază soluționat cu neurmărire penală, transmis la Parchet, Parchetul conform ultimei informări pe care au transmis-o către noi este că au retrimis către ‹‹redeschiderea cazului››, spre refacerea anchetei.

Nu mai putem face niciun fel de inspecție pentru că nu mai aveam niciun fel de calitate. Centrul a fost deja amendat. Are cel puțin patru amenzi date de către noi, sunt transmise spre executare la ANAF. (Cine are capacitatea legală de a închide acel centru și de a evacua beneficiarii?). Păi, organele de poliție, pentru că noi nu aveam capacitatea legală să facem așa ceva. Am avut o singură plângere și anume a unui fost angajat de acolo. Acolo am descoperit că nu sunt îndeplinite condițiile legale de funcționale, nici măcar în proporție de 20%, condițiile în care sunt ținuți bătrânii și sunt și acum”, a declarat Laura Constandin, directorul AJPIS Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233