dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Preotul Cătălin Moroșan s-a stins din viaţă, după o lună de agonie. ''Un preot tânăr s-a dus la cer, din vina cui oare?''

CONSTANŢA. Preotul Cătălin Moroșan s-a stins din viaţă, după o lună de agonie. ''Un preot tânăr s-a dus la cer, din vina cui oare?''
01 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

S-a stins din viaţă, după o lună de agonie, preotul Cătălin Moroșan (30 de ani). Preotul era internat la terapie intensivă deoarece a înghițit o substanță toxică. În acest caz, ÎPS Teodosie a fost acuzat de tentativă de omor, dar procurorii au clasat dosarul.

Medicii din spital erau reţinuţi în ceea ce priveşte evoluţia părintelui. El respira doar cu ajutorul aparatelor: este intubat şi ventilat mecanic.

Pe reţelele de socializare, oamenii au transmis mesaje de condoleanţe.:"Un preot tânăr s-a dus la cer, din vina cui oare?'', "Parintele Catalin Morosan a pierdut lupta cu viața. Dumnezeu sa te odihnească în pace! Speram să ne revedem. De acum … in ceruri!", "Dumnezeu să-l ierte, doar el ştie de ce a făcut asta..."

Acesta își pierduse în decembrie funcția de administrator al centrului de tratament de la Costinești, iar luna trecută a fost înlocuit și din funcția de paroh.

Preotul Cătălin Moroșan a fost foarte apropiat de arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie. Cei doi apar în zeci de fotografii postate pe pagina de socializare al preotului, la diverse slujbe religioase, de la Constanța și Suceava. Cătălin Moroșan a ajuns în orașul nostru în 2019 iar în 2020, la doar 27 de ani a fost numit paroh al Bisericii „Sfântul Ștefan”. În anul următor a primit și funcția de administrator al unui centru medical de lângă mănăstirea Costineşti. Ceva s-a întâmplat la un moment dat pe plan profesional: Teodosie i-a luat şi parohia şi funcţia de administrator. Apoi, părintele a ajuns în comă la spital.

„A ieşit de-acasă, deci a plecat de-acasă ca tot omul, bine. La prânz a ajuns acasă, am petrecut împreună timp, am luat masa împreună și i s-a făcut rău, am chemat ambulanţa şi l-am adus la spital”, declara Mihaela Moroşan, soţia preotului, la internarea în spital.

În cazul preotului Moroșan, ÎPS Teodosie a fost acuzat de tentativă de omor de către Cristi Călin, cunoscut drept „călugărul-amant”. Plângerea penală a fost clasată de procurorul Teodor Niță, potrivit adevarul.ro.

Mai mult, Niță a dispus disjungerea către Parchetul Judecătoriei Constanța a cauzei ce-l privește pe Cristi Călin, în baza articolului 268 din Codul penal – inducerea în eroare a organelor judiciare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233