dobroge.tv

Live

„La noi civilizația a rămas mult în urmă”. Mai multe locuri de joacă din Constanța au fost vandalizate: Ovanesian a anunțat că toate spațiile de joacă din oraș vor fi reabilitate

28 februarie 2023
Publicitate

Leagăne rupte sau inexistente, bănci deteriorate, tobogane mâzgălite și gunoaie pe jos. Așa arată cele mai multe locuri de joacă din orașul nostru. Unele au fost recent modernizate, însă acest lucru de abia de mai vede. Și asta pentru că o parte dintre ele au fost deja vandalizate. Constănțenii sunt de părere că autoritățile ar trebui să ia măsuri, însă în același timp se plâng și de educația oamenilor, care spun ei, ar lipsi cu desăvârșire. De cealaltă parte, city managerul Felicia Ovanesian a anunțat că toate spațiile de joacă din municipiu vor fi reabilitate.

„Ăsta din momentul în care l-am montat acum trei sau patru ani, a doua zi deja erau rupte. Acum lipsește de tot panoul de joacă. A rămas numai panoul ăsta”, „Rupte și aici și acolo. Și șezătorile alea. Toate sunt făcute praf!”

Așa arată unele locurile de joacă care recent au fost modernizate. Încă de la intrarea în locul special amenajat se pot observa mâzgălelile de pe panouri, clanța care este ruptă, iar leagănele aproape că nici nu mai există.

„Fiind noi nu trebuiau vandalizate și scris pe desenele copiilor, deci n-am o părere bună”, spune o constănțeancă.

„A trecut un an de zile de când nu s-a reparat și celălalt leagăn este stricat, trebuie făcut, mai ales că începe vara și copiii vor veni în parc”, spune o altă constănțeancă.

„Sunt și vechi și plasticul ăsta nu ține, trebuie făcut ceva mai solid”, spune un constănțean.

Și nu este singurul. Spre exemplu, lângă Școala Nr. 8, de pe bulevardul I. C. Brătianu, locul de joacă pentru copii, abia reabilitat, a fost și el vandalizat. Cei care locuiesc în zonă spun că s-au săturat de această situație și sunt de părere că ar trebui să existe un paznic care să asigure ordinea și disciplina.

„E o mare problemă ar trebui cumva niște gardieni ceva, dacă tot plătim atâtea impozite destul de mari, să aibă cineva grijă și de locurile de joacă ale copiilor”, spune o constănțeancă.

„Ar trebui puse la două trei părculețe să fie păzite de cineva, sau măcar din când în când să treacă să vadă”, spune o altă constănțeancă.

„Ar fi bine din când în când să mai treacă cineva și să le facă observație”, spune o altă constănțeancă.

Ba mai mult, consideră că ar trebui să existe măcar camere de supraveghere, dacă nu se poate angaja un paznic care să aibă grijă de locurile de joacă. Sunt și constănțeni care dau vina pe lipsa educației.

„Din păcate, la noi civilizația a rămas mult în urmă”, spune o constănțeancă.

Ar trebui oamenii să fie mult mai responsabili, sincer. Degeaba autoritățile pun aici un om care să păzească dacă noi suntem cum suntem”, spune o altă constănțeancă

Iar acesta nu este singurul loc de joacă care trebuie reabilitat. Și la Casa de Cultură mai există două astfel de spații care au nevoie de reparații. Autoritățile locale au anunțat că s-au făcut deja primii pași pentru reabilitarea tuturor locurilor de joacă din orașul nostru.

Am semnat acum câteva zile contractul pentru reabilitarea tuturor locurilor de joacă din Constanța. S-a dat ordin de începere pentru primele șase”, a anunțat city managerul orașului, Felicia Ovanesian.

Ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pentru șase locuri de joacă a fost deja emis. Este vorba despre cel de la Casa de Cultură, de pe Aleea Daliei, de pe Bulevardul Tomis, Bulervadul I. C. Brătianu și Zona de Agrement Badea Cârțan. Lucrările ar trebui să înceapă de săptămâna viitoare, iar termenul este de aproximativ 40 de zile. Se iau în calcul pe lângă reparații și înlocuirea unor obiecte și mobiliere urbane.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233