dobroge.tv

Live

Primăria Constanța va împrumuta peste 250 de milioane de lei pentru construirea unui nou CET

28 februarie 2023
Publicitate

Primăria Constanța se împrumută cu peste 50 milioane de euro. Banii vor fi folosiți, în mare parte, pentru construirea unui nou CET, dar și pentru alte investiții. Municipalitatea are la dispoziție 13 ani pentru a da acești bani înapoi. Însă, dacă în următorii doi ani Constanța nu va avea un nou CET, se vor pierde bani din bugetul local. Un proiect în acest sens a fost astăzi supus la vot. Doar 17 voturi a primit pentru și 10 abțineri, iar în cele din urmă acesta a fost aprobat.

„Eu aș spune că ce se întâmplă acum prin accesarea acestei oportunități de a lua un credit, mi se pare un lucru de normalitate. Un oraș în plină dezvoltare are nevoie de bani. Suntem într-un moment al istoriei, pentru că noi astăzi, inclusive prin acest împrumut creăm istorie pentru că nu s-a întâmplat de mult așa ceva în orașul Constanța. Că noi scriem dezvoltarea Constanței”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

„Știu că prețurile au crescut foarte mult din cauza crizei acesteia energetice. Veniturile nu sunt pe măsura acestor cheltuieli, motiv pentru care ne-a rămas un spațiu bugetar foarte mic pentru investiții. Noi cu banii facem două tipuri de investiții. Facem investiții pe proiecte care nu sunt finanțate pe bani europeni, deci nu avem această oportunitate. Și avem parcuri, avem străzi, avem trotuare. Dar trebuie să punem bani pentru a putea duce la bun sfârșit proiecte pe care le-am semnat”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

„Este un proiect extrem de important, de anvergură! Dar vrem să modernizăm? Vrem să avem un sistem centralizat care să răspundă într-adevăr nevoilor și să scădem prețul gigacaloriei? Pentru că veți vedea că Comisia Europeană ne va constrânge și vor pune taxe pe centralele individuale de gaz. Suntem obligați să dăm drumul la înființarea acestui nou CET, pentru că altfel trebuie să dăm 50 de milioane de euro înapoi!”, a declarat Costin Răsăuțeanu, consilier local PSD.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233