dobroge.tv

Live

Litoralul conectat cu orașele mari. Noi curse aeriene operate pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

28 februarie 2023
Publicitate

La mare cu avionul! Avem o plajă frumoasă, cu zone de lux, dar şi cu zone sălbatice. Avem şi un aeroport în Constanţa, pentru ca turiştii să ajungă mai uşor pe litoral. Iar din această vară vor putea face acest lucru. Din iunie vor exista rute interne spre și dinspre Cluj, Timişoara, Oradea şi Suceava. Prețul unui bilet dus-întors pornește de la 300 de lei. Prima plecare va fi în luna iunie.

Peste 17 ore. Cam atât face un turist care vrea să vină la mare cu mașina din Cluj, Timișoara, Suceava sau Oradea. Însă, acum aceștia vor putea ajunge pe litoral în doar o oră. Din această vară au fost introduse mai multe curse interne spre și dinspre aceste orașe. Primul avion ar urma să plece de pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” la mijlocul lunii iunie.

„Prețurile încep de la 300 de lei, incluzând taxele de aeroport și în funcție de gradul de umplere a avionului, este un algoritm matematic care le adaptează pentru a putea fi în permanență cu locuri disponibile la vânzare”, a declarat Tudor Constantinescu, directorul companiei aeriene.

Dacă sunt multe rezervările, compania aeriană privată are capacitatea de a crește frecvența zborurilor. Ca și oferte, fiecare pasager va avea la dispoziție patru pachete tarifare de la cel mai simplu la cel mai flexibil. Biletele pot fi achiziționate fie online, fie la agenția de turism.

„Flylight în care își rezervă un loc în avion cu un bagaj de mână, până la Flex Plus unde pe lângă serviciul de transport aerian sunt o groază de alte servicii auxiliare: lunch în aeroport, catering inclus la bordul avionului, bagaj de cală, etc”, a mai declarat Tudor Constantinescu, directorul companiei aeriene.

„Trebuie ca turistul să știe că există aceste curse. Asta este prima provocare. A doua este într-adevăr să-l faci să se hotărască să vină spre acea destinație, iar agențiile de turism sunt pregătite”, a declarat Cristian Bărhălescu, director agenție de turism.

În total vor fi șase curse, câte două zboruri pe săptămână pentru Timișoara și Cluj și câte un zbor pentru Oradea și Suceava. 68 de locuri sunt disponibile într-un avion. Ultima cursă va fi în luna septembrie.

„Din aceste două puncte putem face atât sejururi de o săptămână, cât și să petrecem un weekend pe litoralul Mării Negre”, a mai declarat Tudor Constantinescu, directorul companiei aeriene.

„Vom vedea, de asemenea, pe site-urile agențiilor de turism pachete complexe care includ cazare și transport cu avionul alături de transferul de la aeroport la hotel”, a mai declarat Cristian Bărhălescu, director agenție de turism.

Mai mult, turiștii dispun de opțiuni de transport în comun pe ruta Constanța - Mihail Kogălniceanu și retur. De asemenea, pot alege și varianta de transport în regim shuttle bus sau taxi. Însă, autoritățile caută și alte soluții.

„Nu e suficient să vii doar cu călătorii până la Aeroport la Kogălniceanu, dar nu asiguri de acolo și un transport al călătorilor și atunci armonizarea unui transport cu orarul pe care îl au avioanele care sosesc aici pe aeroport trebuie armonizat în așa fel încât din punctul acesta de vedere să nu existe niciun fel de problemă”, a declarat Mihai Lupu, președinte CJC.

„Au venit turiștii în Kogălniceanu, dar de acolo trebuie să-i luăm și să-i ducem în Constanța sau în stațiuni”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Municipalitate se pare că a găsit o soluție pentru transportul pasagerilor. Curse pe rutele Cumpăna-Constanța-Năvodari-Mihail Kogălniceanu-Ovidiu.

„Facem o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Constanța pe care zilele o naștem”, a mai declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

„Va trebui să găsim soluții ca transportul să fie pe toată perioada anului, nu doar în perioada care este cel mai eficient, adică în perioada verii”, a mai declarat Mihai Lupu, președinte CJC.

Tot pentru creșterea calității turismului, dar și pentru promovarea litoralului, conducerea Aeroportului „Mihail Kogălniceanu” ar dori ca pe viitor să introducă mai multe curse atât interne, cât și externe. Astfel, la mare vor avea să ajungă mai repede și turiștii străini.

„Sperăm să nu rămână doar aceste curse interne să fie și altele și bineînțeles să dezvoltăm și curse externe. OMD-urile noi formate vor avea un rol esențial în dezvoltarea turismului și atragerea de noi rute și de pasageri, de turiști pe litoral”, a declarat Bogdan Artagea, director Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”.

În 2022, Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” a înregistrat un trafic total de peste 80.000 de pasageri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233