dobroge.tv

Live

℗ Cora City Park & Code School Clubs susțin educația

27 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

În acest weekend copii au aflat tainele programării IT la Cora City Park. Code School Clubs Constanța a oferit copiilor, gratuit, o introducere în programare și evaluare cu privire la competențele pe care le poate dezvolta pentru a avea un viitor de succes.

„Ateliere demonstrative de programare și robotică pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, niște ateliere în care copiii își pot da seama, în primul rând, dacă le place domeniul, dacă ar putea să activeze în domeniul ăsta și le facem o mică prezentare a ceea ce se întâmplă la noi în club, unde gama de cursuri sau programa cursurilor este mult mai variată.

Își dezvoltă abilități care, în mod normal, în alte contexte, nu și le pot dezvolta. Ca de exemplu, cea mai importantă abilitate este logica, care este folosită și în activitatea de zi cu zi și la școală. Mai mult decât atât, unele din cursurile pe care noi le facem și pentru care noi îi pregătim sunt cursuri care sunt și în programa școlilor”, a declarat Adrian Genes, CEO Code School Clubs Constanța.

Copii au fost încântați să afle cum pot de fapt programatorii să pună jocurile în mișcare și cum sunt create programele și aplicațiile.

„Încercăm pe cât se poate să-i ajutăm să vadă dacă sunt potriviți pentru acest domeniu, dacă sunt suficient de curioși încât să învețe lucruri noi și dacă îi atrage acest lucru. Pentru că este foarte important, în primul rând, să fie atrași de un lucru, apoi să vadă dacă se pricep la acesta sau nu, după care să urmeze toți pașii necesari ca să devină parte din domeniul IT. Programarea ce este? Un mod de comunicare cu calculatorul. Noi, practic, așa cum vorbim și cu o persoană și îi transmitem informații, îi cerem niște lucruri, așa și unui calculator. Și sunt metode aproape infinite prin care putem comunica cu un calculator”, a declarat Raul Mitu, trainer Code School Clubs Constanța.

Distracția a fost garantată și pe măsura așteptărilor copiilor. Evenimentul a fost dedicat copiilor între 7 și 14 ani.

Cora City Park și Code School Clubs susțin educația”, a mai declarat Adrian Genes, CEO Code School Clubs Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233