dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Autoritățile locale anunţă că Spitalul de Boli Infecțioaseva fi reabilitat. Clădirea este încadrată în clasa I de risc seismic, cea mai periculoasă categorie: ''E o contribuție majoră a bugetului primăriei''

23 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța va fi consolidat și reabilitat energetic. În prezent, clădirea în care funcționează unitatea medicală este încadrată în clasa I de risc seismic, cea mai periculoasă categorie. După incendiul care a luat șapte vieți, a distrus secția ATI și a închis spitalul, acum municipalitatea spune că vor urma lucrări de reabilitare pentru deschiderea în totalitate a unității medicale. Vor mai trece însă câțiva ani până când acest lucru va deveni realitate. Costul lucrărilor se ridică la aproape 28 de milioane de lei.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța urmează să intre într-un amplu proces de consolidare și reabilitare energetic, anunță autoritățile locale. Contractul de finanțare a fost semnat în urmă cu aproape o lună, urmează o licitație, și apoi vor începe efectiv lucrările pe teren. După aceea, vor fi necesari aproximativ trei ani pentru a finaliza proiectul. Ceea ce înseamnă că unitatea medicală care a ars în urmă cu un an și jumătate va putea fi funcțională la capacitate maximă peste câțiva ani.

Clădirea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța este încadrată în clasa I de risc seismic, ceea ce înseamnă că la un cutremur de peste 7 pe scara Richter ar prezenta un real pericol de prăbușire.

"Nu există nici posibilitate de relocare a spitalului pe durata efectuării acestor lucrări. Prin urmare se face pe tronsoane și de altfe, și reabilitarea trecută în perioada 2000-2007 s-a realizat la fel. Probabil va fi un disconfort fonic și pentru personal și pentru pacienți. Dar eu sper să existe înțelegere din partea tuturor pentru că sunt niște lucrări care sunt absolut necesare", a declarat Claudia CAMBREA, manager Spital de Boli Infecțioase Constanța.

Costul total al proiectului de consolidare și reabilitare energetică se ridică la 27,8 milioane de lei, bani europeni. 11,8 milioane de lei vor fi folosiți doar pentru consolidare. Până atunci, însă, va fi montat Spitalul Modular. Mai exact, în aproximativ șase luni acesta va fi montat și dat în folosință. Pacienții vor avea la dispoziție RMN și CT de ultimă generație.

"E o contribuție majoră a bugetului primăriei. Vorbim de aproape 40 de milioane de lei care se adaugă la fondurile europene, mai puține. Și în final va avea în partea din față un spital modular, acolo, în partea din față, cu 52 de paturi, 42 de paturi spitalizare de zi și 10 de ATI ca să suplimentăm paturile de ATI ce au ieșit din funcțiune în urma incendiului, din păcate", a declarat Vergil CHIȚAC, primarul municipiului Constanța.

În prezent, Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța funcționează la 60 la sută din capacitate. După ce va fi pusă în funcțiune și unitatea medicală modulară, se va ajunge la 80 la sută din numărul inițial de paturi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233