dobroge.tv

Live

Mihai Lupu: „Suntem singurul județ din România care nu are spital dedicat pediatriei” - la finalul anului va începe construcția acestuia

Mihai Lupu: „Suntem singurul județ din România care nu are spital dedicat pediatriei” -  la finalul anului va începe construcția acestuia
23 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a precizat în cadrul conferinței PNL Filiala Constanța, că județul nostru este singurul din România care nu are spital dedicat pediatriei și a menționat că, la finalul anului va începe demararea construcției acestuia.

„Vom vorbi azi de două proiecte. Județul Constanța este singurul județ cu un risc major, dat fiind amplasamentul nostru. Avem o rafinărie, avem terminal, avem un port, avem centrala nucleară, avem baza NATO. Care, pe lângă faptul că nu beneficiază de o infrastructură de sănătate actualizată și validă, nu are niciun spital de pediatrie. Suntem singurul județ din România care nu are spital dedicat pediatriei.

Toate paturile adunate din toate spitalele, secțiile de la Mangalia până la Hârșova însumează 175 de paturi. În spitalul județean avem 90 de paturi. În condițiile în care în Brașov au 400 de paturi, Clujul are 600, Iașiul 700. Am depus printre primii acest proiect la PNRR (...)

Vom discuta azi toți indicatorii acestui spital, care la CJ are deja caietul de sarcini. La finalul anului vom începe demararea construcției. Vorbim de construirea Corp Nou, Sănătatea Mamei și Copilul la spitalul județean Constanța”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Acesta a mai menționat că la proiect s-a muncit un an și a fost admis eligibil în etapa I, valoarea sa ridicându-se la 729.129.273,76 lei fără TVA, aproximativ 150 de milioane de euro. Suprafața va fi la sol de 3.500 mp, format din două etaje subsol, un demisol, un parter și opt etaje medicale, respectiv etajul 9 retras.

Investiția va cuprinde 365 de paturi, din care pentru spitalizare continuă 247 de paturi, pentru spitalizare de zi 79 de paturi, pentru ATI 39 de paturi, două blocuri de operație. Blocul 1: Obstetrică-Ginecologie, cinci săli și Blocul 2: Chirurgie Pediatrică: patru săli și două Unități pentru Primiri Urgențe: UPU Pediatrie, UPU Obstetrică-Ginecologie. Se vor realiza și 110 locuri de parcare, între care 98 de locuri în subsol și 12 locuri în exterior”, a mai precizat președintele CJ Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233