dobroge.tv

Live

Bogdan Huțucă: „Județul Constanța este unul din puținele județe care au obținut finanțare pentru două proiecte majore de infrastructură spitalicească”

Bogdan Huțucă: „Județul Constanța este unul din puținele județe care au obținut finanțare pentru două proiecte majore de infrastructură spitalicească”
23 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal a organizat joi, 23 februarie, la sediul din bulevardul Ferdinand, o conferință de presă pe tema sănătății. La eveniment au fost prezenți Bogdan Huțucă, Mihai Lupu, Silviu Coșa, Vergil Chițac, Septimiu Bourceanu, Marian Crușoveanu, Mircea Banias.

Județul Constanța este unul din puținele județe care au obținut finanțare pentru două proiecte majore de infrastructură spitalicească. Unul aparține Consiliului Județean, iar unul aparține Primăriei municipiului Constanța. Numitorul comun constă în faptul că, în ambele administrații se află echipe liberale, deci putem vorbi despre un succes politic.

A fost o competiție de proiecte. Nu a fost simplă, a fost complicat. 47 de proiecte, 17 județe, doar 27 selectate. Cele două proiecte câștigate de județul Constanța au împreună o valoare ce duce undeva în vârful clasamentului. Cred că noi și Timișoara avem cele mai valoroase proiecte”, a declarat Bogdan Huțucă.

Acesta a susține că spitalele existente în județul Constanța sunt foarte vechi și a precizat că nicio administrație din județ, indiferent de culoarea politică nu a reușit până în prezent să obțină finanțare pentru proiecte de infrastructură spitalicească.

Soluția pentru promovarea unui proiect este să-i găsești finanțare. Este un succes managerial, care aparține celor două administrații: Consiliul Județean și Primăria Constanța (...) Fiind la capitolul sănătate, nu am cum să nu deschid un subiect: după cum știți, sunt președintele Comisiei Buget Finanțe din Camera Deputaților a Parlamentului României. În ultima ședință, eu împreună cu un coleg deputat de la PSD am rescris un proiect de lege și l-am ajustat prin amendamente, astfel încât l-am făcut aplicabil și funcțional. Permite ca imediat după ce se va publica în Monitorul Oficial, ca absolut toate furnizările de servicii pentru renovare, modernizare, reabilitare, construcție de spital și absolut toate dotările, de aparatură tehnică, dispozitive, accesorii să fie scutite de TVA”, a mai declarat Huțucă.

Despre acest subiect, Bogdan Huțucă a menționat că toate proiectele de investiții în infrastructura spitalicească realizate de ONG sa fie scutite de TVA, ceea ce înseamnă aproximativ 20% bugete din investiții mai mari, pentru investiții în spitale publice.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233