dobroge.tv

Live

Ministrul de Externe, despre scandalul Bâstroe: Nu vreau să intru în dispute politice pe subiecte atât de serioase

Ministrul de Externe, despre scandalul Bâstroe: Nu vreau să intru în dispute politice pe subiecte atât de serioase
21 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a făcut câteva declaraţii, la Digi24, cu privire la scandalul legat de lucrările de pe Canalul Bâstroe.

”Eu nu vreau să intru în dispute politice pe subiecte atât de serioase, care ţin de politica externă a României şi sunt convins că astfel de dispute nu sunt privite cu ochi buni nici de români şi nici în exteriorul României. Eu vreau să se soluţioneze cât mai repede această chestiune şi nu vreau să dau titluri de presă. Ministerul Afacerilor Externe nu are competenţe să verifice la faţa locului care sunt adâncimile pe Dunăre, pentru că nu avem nici experţi şi nici specializarea necesară.

Luni am cerut din nou, invitând Ambasada Ucrainei la Ministerul Afacerilor Externe, clarificări pentru informaţiile care au apărut între timp. Acum, aceste aspecte trebuie verificate de autorităţile competente. Este motivul pentru care tot noi am solicitat accesul în Ucraina al navelor AFDJ – “Administraţia Fluvială a Dunării de Jos”, care se află în subordinea Ministerului Transporturilor, ca să verifice la faţa locului, prin măsurători de specialitate, aceste chestiuni, dacă sunt într-adevăr lucrări de adâncire. Oricum, noi am solicitat foarte clar părţii ucrainene, în repetate rânduri, inclusiv în cursul zilei de ieri, că, dacă există astfel de lucrări de adâncire, ele să înceteze imediat, pentru că ele nu s-au făcut cu acordul părţii române. Şi este foarte grav că, în acest context, apar narative în spaţiul public, care susţin că nu ar trebui să mai acordăm sprijin Ucrainei. Asta este o chestiune care este cu totul separată de această discuţie legată de Bâstroe, care trebuie să fie rezolvată pin discuţii directe între ministerele de resort din cele două ţări”, a spus ministrul Aurescu, potrivit news.ro.

Aurescu a mai afirmat că ”partea ucraineană, în discuţia de ieri, a şi propus să existe o rundă de consultări tehnice între experţii din Ministerul Transporturilor din România şi Ministerul Transporturilor din Ucraina"

”Sperăm că aceste măsuri combinate, discuţii de specialitate, la care se adaugă şi măsurătorile pe care sperăm ca partea ucraineană să ne permită să le facem pe partea sa de Dunăre, deci pe teritoriul ucrainean, să clarifice aceste chestii”, a completat el.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233