dobroge.tv

Live

Semințe necertificate folosite cu „acordul” legii

17 februarie 2023
Publicitate

Mai există o problemă cu care se confruntă Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor. În legislație se pare că nicăieri nu scrie că agricultorul este obligat să folosească sămânță certificată. Concret, nimeni nu-i cere documente care să ateste calitatea semințelor. De pildă, în Dobrogea doar câteva hectare sunt însămânțate cu semințe certificate.

„Mai e o problemă. Faptul că, în legislație, nicăieri nu scrie că agricultorul este obligat să folosească sămânță certificată. Nu e obligat. Doar dacă vrea. Și e la cererea dumnealui. Deci dacă operatorul nu vine să ceară și să facă această înscriere la multiplicare, nu îl poate obliga, nici APIA, nimeni nu îî cere aceste documente de calitatea semințelor. Înainte se cerea, acum s-a renunțat.

Vreau să vă spun că se vede clar o sămânță certificată însămânțată. Adică acolo unde suprafața este însămânțată.. Dacă avem noi 3.400 de hectare, parcele mici mici avem aproape 400 de parcele.. foarte mică, foarte mică”, a declarat Olimpia Băcanu, inspector șef Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233