dobroge.tv

Live

Medici suspectați că ar fi montat pacienților dispozitive medicale preluate de la cei decedați. Doctor constănțean: „Nu se pot folosi stenturi luate de la alți pacienți”

17 februarie 2023
Publicitate

Montarea unui stent este o procedură medicală minim invazivă. Cu ajutorul lui se restabilește fluxul sangvin normal la nivelul mușchiului inimii. Sub nicio formă nu se pot folosi stenturi luate de la alt pacient. Astăzi au avut loc percheziții la două unități medicale din România. Mai mulți medici sunt cercetați pentru că au preluat aceste dispozitive medicale de la cei decedați pe care le montau ulterior altor pacienți. Cât de grav este acest lucru ne-a spus doctorul constănțean, Cezar Uzea, medic cardiolog.

CITEȘTE ȘI: Percheziţii în trei judeţe din ţară. Mai mulţi medici, suspectați că ar fi montat pacienților stimulatoare cardiace și defibrilatoare luate de la morți

Stentul este un tub metalic, felxibil, care se implantează în momentul în care una din arterele inimii, arterele coronare este înfundată, îngustată. Este o procedură minim-invazivă, pacientul este conștient pe toată durata procedurii și cu ajutorul unei puncții arteriale - femurală sau radială - se ajunge prin intermediul unor catetere la nivelul inimii, unde se canulează una dintre arterele coronare și mai departe se implantează stentul. O oră, undeva la 30 - 60 de minute, chiar și mai puțin, se termină procedura. Și asta ține și de abordul radial sau femural. Dacă-i abord femural poate dura mai mult. Radial, lucrurile pot decurge foarte rapid, dacă nu avem obstacole pe parcurs.

Stenturile sunt toate noi. Nu lucrăm cu materiale... sau nu se lucrează cu materiale refolosite sau... Deci stentul este un material nou. Este un dispozitiv nou. Nu se pot folosi stenturi luate de la alt pacient și refolosite. Deci stenturile sunt noi, se folosesc o singură dată și cam atât. Stentul se expandează în momentul în care se umflă balonul lui, se umflă la niște atmosfere și în momentul ăla el se lipește de vas. Și atunci nu se mai poate refolosi”, a declarat dr. Cezar Uzea, cardiolog.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233