dobroge.tv

Live

Ambasadorul Republicii Turcia în România, în vizită la Primăria Constanța

Ambasadorul Republicii Turcia în România, în vizită la Primăria Constanța
17 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a primit astăzi vizita de curtoazie a Excelenței Sale Özgür Kıvanç Altan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în România, aflat la început de mandat diplomatic în țara noastră. Excelența Sa domnul Ambasador Altan a fost însoțit de Emre Yurdakul, Consul General al Turciei la Constanța, Ayça Doluküp, Consul în cadrul Ambasadei și Selma Mutalɪp, interpret al Consulatului General.

Vergil Chițac și-a exprimat regretul pentru evenimentele tragice care au avut loc în Turcia la începutul lunii februarie și a transmis oaspeților sincere condoleanțe pentru numeroasele victime ale cutremurelor de pământ.

Totodată, au fost trecute în revistă oportunitățile de cooperare în plan local în multiple domenii de interes comun, precum turismul și investițiile străine, la Constanța fiind nevoie de un mare investitor strategic extern.

În cadrul întâlnirii, primarul municipiului a apreciat că la Constanța comunitatea turco-tătară reprezintă un model de conviețuire inter-etnică, fiind extrem de implicată în viața culturală și economică a orașului.

De asemenea, Chițac a menționat relațiile foarte bune pe care municipiul Constanța le are cu orașele înfrățite din Turcia, respectiv Istanbul, Izmir, Eskișehir Tepebasi și Silivri, precum și cele mai recente interacțiuni cu acestea.

Excelența Sa Özgür Kıvanç Altan a apreciat în mod deosebit modul în care România, Dobrogea și Constanța au răspuns solicitărilor de sprijin după producerea cutremurelor din Turcia. Comunitatea turco-tătară reprezintă o bogăție culturală comună și apreciază în mod deosebit libertatea de exprimare a acesteia.

De asemenea, Ambasadorul a propus să fie demarate demersuri comune pentru a înființa linii maritime directe Constanța-Istanbul, asfel încât să fie încurajat schimbul de turiști din cele două orașe partenere și pe această cale.

La finalul întrevederii s-a convenit că există deschidere foarte mare de continuare a cooperării între Primăria Municipiului Constanța și Ambasada Republicii Turcia în România, respectiv Consulatul General de la Constanța, astfel încât în perioada următoare vor fi demarate proiecte comune.


Sursă foto: Primăria Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233