dobroge.tv

Live

„Și-au pierdut răbdarea”. Angajații CFR își exprimă nemulțumirile referitoare la creșterea salarială amânată: „Dacă nu își vor primi drepturile, vor trece la proteste”

16 februarie 2023
Publicitate

Angajații CFR cer să le fie respectate drepturile și să aibă parte de salarii decente. De ziua lor, aceștia își exprimă nemulțumirile referitoare la o creștere salarială amânată. De asemenea, vor ca toți cei care călătoresc cu trenul să aibă parte de condiții ca în Uniunea Europeană. Dacă nu le vor fi ascultate cererile și legea nu va fi aplicată, angajații CFR amenință cu proteste chiar în plin sezon estival.

Legea privind Statutul personalului feroviar a intrat în vigoare la începutul acestui an. Cu toate acestea, majorarea salarială de aproximativ 24% nu poate fi aplicată din ianuarie. Și asta pentru că, legea prevede că, dacă sunt în vigoare Contracte Colective de Muncă ori acte adiționale la acesta, prevederile lui se aplică încă șase luni de la intrarea în vigoare a legii. Astfel, angajații CFR ar urma să aibă salarii mai mari abia de la 1 iulie.

Noi am obținut o lege care se numește Legea 195 privind statutul Personalului Feroviar și această lege reglementează salariile adevărate ale feroviarilor. Ori nepunerea în promulgare doi ani de zile a acestei legi sigur că a creat nemulțumiri foarte mari”, a declarat Florin Dobrescu, președintele Federației Naționale Drum de Fier.

Însă, până a fost promulgată, legea a suferit unele modificări, ceea ce a produs nemulțumiri în rândul angajaților CFR.

Cu toate că ea a trecut prin plenul CES-ului în forma finală așa cum a fost prorogată de șeful statului, dar la Guvern au mai binevoit să proroge două articole, articolul 34 și articolul 35 care privește pensionarea angajaților CFR mai devreme de vârsta standard cu cinci ani de zile fără penalități”, a mai declarat Florin Dobrescu, președintele Federației Naționale Drum de Fier.

Sindicaliștii amenință cu proteste dacă nu li se vor respectate drepturile.

Oamenii și-au pierdut răbdarea, nu mai au răbdare. Dacă nu se va pune în aplicare și mai încearcă cineva să împingă lucrurile în continuarea, să proroge sau să nu le aplice în condițiile în care nu vor primi drepturile, sigur că vor trece la proteste”, a mai declarat Florin Dobrescu, președintele Federației Naționale Drum de Fier.

Mai mult decât atât, personalul CFR cere ca și călătorii să aibă condiții la fel ca în Uniunea Europeană. Pe 16 februarie este sărbătorită Ziua Feroviarului, ceea ce înseamnă că este sărbătoare legală pentru angajații CFR.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233