Rafila: Aproximativ 1.000 de medici și asistenți s-au oferit voluntari pentru a ajuta victimele cutremurelor din Turcia
Aproximativ 1.000 de cadre medicale s-au oferit să meargă în Turcia pentru a ajuta victimele cutremurelor. Însă, până acum România nu a primit nicio solicitare în aceste sens. Chiar și așa medicii și asistentele sunt pregătite. De asemenea, ministrul Sănătății a susținut că în acest moment se strâng medicamente și alte materiale sanitare care vor ajunge la sinistrați. Toate au fost donate de diverse companii farmaceutice.
„Circa 1.000 de cadre medicale s-au înscris. Secretarul de stat responsabil pentru asistența medicală a verificat permanent aceste liste astfel încât să putem să fim capabili să facem echipe medicale care să se poată deplasa în teren și care să poată să fie operative din punct de vedere al specialităţilor, respectiv echipe care să aibă chirurgi, să aibă anestezişti şi aşa mai departe.
Nu cred că va fi necesar în continuare procesul ăsta de înrolare, îl vom opri, dar potenţialul de deplasare există, pe de o parte, iar, pe de altă parte, am făcut şi o inventariere a posibilităţii de a interna pacienţi cu politraumă în spitalele din România.
Strângem materiale sanitare, mai ales medicamente, donate de diverse companii farmaceutice. O să organizăm cât de curând un transport al acestor materiale. Sunt cantități importante de medicamente. Mai așteptăm și de la alți producători. Avem până în momentul de față trei producători din România care au acceptat să trimită medicamente”, a declarat dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.