dobroge.tv

Live

Raed Arafat anunță bilanțul cutremurului de 5,7 grade: doi răniți ușor, atacuri de panică, mașini și clădiri avariate - sfaturi pentru populație

Raed Arafat anunță bilanțul cutremurului de 5,7 grade: doi răniți ușor, atacuri de panică, mașini și clădiri avariate - sfaturi pentru populație
14 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Şeful DSU, Raed Arafat, a prezentat, marţi, primul bilanţ al cutremurului de marţi, care s-a produs în judeţul Gorj şi a avut magnitudinea de 5,7. Două persoane au fost rănite, iar una dintre ele se afla în Primăria Târju Jiu.

CITEȘTEȘI: Cutremurele din România, în imagini. Fațade prăbușite, persoane evacuate din imobile fisurate, dezastru în magazine și apeluri la 112. GALERIE FOTO/VIDEO

Potrivit lui Arafat, citat de news.ro, în UPU Gorj şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe Novaci s-au prezentat cinci persoane care au suferit atacuri de panică şi două care au fost uşor rănite de elemente de construcţie desprinse. Unul dintre răniţi se afla în incinta Primăriei Târgu Jiu.

Victimele au traumatisme cranio-cerebrale minore, iar una dintre ele are şi un traumatism dorso-lombar minor.

CITEȘTE ȘI: Cutremur cu magnitudinea de 5,7, în România, în urmă cu puţin timp. Oraşele unde s-a simţit

În judeţul Gorj au fost semnalate, până la ora 16:30, efecte în trei localităţi: Târgu Jiu, Arcan şi Bumbeşti Jiu, unde s-au fisurat imobile şi s-au desprins elemente de construcţie din imobile. Astfel, au fost identificate șapte case cu fisuri sau elemente de construcţie căzute, dintre care şase în Târgu Jiu, una în Arcan.

Seismul a produs pagube, de asemenea, la patru sedii de instituţii: Primăria Târgu Jiu, Prefectura Gorj, Direcţia de Evidenţa Populaţiei şi biserica din centrul oraşului precum şi două spaţii comerciale.

În plus, cinci blocuri de locuit au fost afectate: două din Târgu Jiu şi Trei din Bumbeşti Jiu, blocurile de locuit urmând a fi evaluate de către experţi care vor stabili dacă acestea mai prezintă siguranţă pentru locuitori.

În zona „debarcader” din municipiul Târgu Jiu au fost semnalate 15 coşuri de fum avariate la blocuri de locuit.

În judeţul Dolj, al doilea afectat de seismul de marţi după amiază, la sediul Poliţiei de Frontieră din Calafat sunt elemente de construcţie în pericol să cadă de pe acoperiş.

În judeţul Mehedinţi, în Baia de Aramă, sunt elemente de construcţie în pericol să cadă de pe o clădire, iar la Drobeta Turnu Severin în pereţii unei case sociale a Primăriei au apărut fisuri. Din acel imobil s-au evacuat 22 de persoane. La alte trei imobile au apărut fisuri, în Drobeta Turnu Severin.

Raed Arafat a precizat că apelurile primite la 112 au făcut referire la fisuri sau elemente de construcţie prăbuşite, s-a vorbit şi despre o casă prăbuşită, însă acest apel a fost infirmat.

S-au înregistrat efecte în 6 localități din Gorj, Dolj și Mehedinți, fiind peste 50 de apeluri la 112 privind fisuri sau elemete de construcție căzute. Situația este în dinamică. Până acum s-au raportat șapte case cu fisuri sau elemente căzute, în Târgu Jiu și Arcan, patru sedii de instituții, între care primăria, cinci blocuri de locuit, cu probleme similare. În plus, avem 15 avarii la cosuri de fum de la blocuri din Târgu Jiu. Apoi, în Dolj sunt elemente de construcție în pericol să cadă de pe o clădire a poliției de frontieră. Nu sunt efecte grave, nu sunt victime, ci doar persoane cu atacuri de panică. E normal să apară un moment de panică, dar panica poate duce la greșeli și la probleme mult mai mari dacă oamenii nu înțeleg cum să acționeze. Repet, panica în timpul cutremurului poate fi ucigătoare. Sursa de informare este aplicația DSU. Sunt informații privind pregătirea înainte de cutremur pe care trebuie să le cunoaștem. (...) Vă îndemnăm la calm și la înțelepciune de a nu asculta informațiile false”, a declarat Raed Arafat care a precizat că pompierii vor continua evaluările în teren și că este posibil să mai apară apeluri la 112.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233