dobroge.tv

Live

Cine este Theodor Andrei, tânărul de 19 ani care va reprezenta România la Eurovision 2023

12 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Theodor Andrei, în vârstă de 19 ani, va reprezenta România la Eurovision 2023, care va avea loc în luna mai la Liverpool. Melodia cu care a câștigat selecția națională, denumită „D.G.T (Off and on)” este jumătate în limba română și jumătate în limba engleză.

Potrivit adevarul.ro, tânărul este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. Acesta a obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, printre care amintim: Premiul 3 la Festivalul „Aurelian Andreescu”, Premiul 1 la Festivalul Alexandria Pop Fest și „Premiul „Best Stage Presence” la Festivalul „Silver Yantra” din Bulgaria.

De asemenea, are peste 100 de melodii compuse.

În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru melodia „Artist” (muzică și versuri Theodor Andrei) de pe albumul „Fragil”. În plus, a obținut Marele Trofeu al Festivalului Mihaela Runceanu 2022 și Marele Trofeu al Festivalului „Alexandria Pop Fest” 2022, conform TVR.

În perioada decembrie 2018- iunie 2019, Theodor Andrei a jucat în primul spectacol de revistă regizat de tinerii din România, revista Nopții lui Tănase, la Teatrul de Revistă Constantin Tănase din București.

Mai mult decât atât, tânărul este semifinalist al primului sezon „Vocea României Junior“ (2017) și concurent până la etapa bootcamp la „X Factor România“ (2020).

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233