dobroge.tv

Live

„Marea Neagră nu iartă”. Epava „Evanghelia” din Costinești, distrusă de valuri: marea rupe bucăți din navă. VIDEO

„Marea Neagră nu iartă”. Epava „Evanghelia” din Costinești, distrusă de valuri: marea rupe bucăți din navă. VIDEO
11 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

„Evanghelia”, nava eșuată în apropierea stațiunii Costinești în 1968 este tot mai degradată de la an la an. Valurile mării rup bucăți din epava devenită simbol al stațiunii. Imaginile sunt de-a dreptul spectaculoase.

În ultimele zile, Marea Neagră a fost agitată iar valurile au atacat din toate părțile epava de la Costinești. Imaginile surprinse și postate zilele trecute pe pagina Eforie Online sunt spectaculoase. bucăți din epavă sunt desprinse de valuri.

Mai multi internauți i-au exprimat regretul în secțiunea de comentarii, susținând că epava reprezintă de asemenea un simbol al tinereții lor.

„Parcă mi s-a pus un nod în gât când am văzut azi imaginile. Încet încet rămân doar amintirile. Și-așa lumea se schimbă în jurul nostru într-un ritm năucitor. Oftăm și mergem mai departe.”

„Un simbol al litoralului românesc (care din păcate este in moarte clinică) această epava a adus mulți turiști străini pe litoralul românesc (când era litoral”

„Marea nu iartă. În special Marea Neagra. Păcat”

„Mai dispare un simbol al tineretilor noastre”

„Păcat, era de așteptat să se întâmple treaba asta, este un simbol totuși... bine că am apucat să o filmez cu drona anul trecut”

Eşuată inexplicabil în anii `60, în Golful francezului, Evangelia, nava lui Aristotel Onassis, a fost torpilată la Revoluţie, întrucât se credea că acolo s-au ascuns terorişti. În prezent, deşi din ea a rămas doar rugină, iar puntea s-a prăbuşit, rămâne simbolul Costineştiului, alături de obelisc, notează adevarul.ro.

La 15 octombrie 1968, Evangelia, nava ce a aparţinut omului de afaceri grec Aristotel Onassis, a eşuat în condiţii încă misterioase la 1,5 mile marine în larg de plaja staţiunii Costineşti.

La scurt timp, localnicii au început să prăduiască tot ce s-a putut. De pe vas s-au furat cazarmament, hrană, bucăţi de lemn din cabine. Apoi, epava a intrat în atenția tinerilor care se aventurau înot până la ea.

Nava care are 131 de metri lungime, 17 metri lăţime şi 10 metri înălţime a fost construită pe şantierele navale Harland&Wolff din Belfast (Irlanda de Nord), unde a fost construit şi celebrul vas Titanic.


Sursă foto/video: Facebook Eforie Online

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233