dobroge.tv

Live

''Ciorapii pe care i-am avut, i-am dat la copii''. A trecut prin iad pentru a-şi salva copiii - după două zile în care au îndurat frigul şi foamea, Mihaela şi cei doi fii au ajuns în România

''Ciorapii pe care i-am avut, i-am dat la copii''. A trecut prin iad pentru a-şi salva copiii - după două zile în care au îndurat frigul şi foamea, Mihaela şi cei doi fii au ajuns în România
09 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Au mers 200 de kilometri pentru a putea să fie salvaţi din coşmarul din Turcia. În urmă cu o zi, Mihaela Ayaz le-a cerut ajutorul autorităților din România. Femeia s-a stabilit în Turcia în urmă cu mulți ani, iar blocul în care locuia s-a prăbușit, astfel că a rămas fără locuință. Femeia a petrecut zile de coșmar alături de copii ei, fără mâncare, apă și alte lucruri de care aveau nevoie. Au dormit pe câmp și într-o parcare, deoarece nu mai au absolut nimic.

Mihaela a fost contactată de Ambasada României și i s-a spus să meargă în Adana, ca să poată să ia un avion înspre România. Pentru a ajunge la destinaţie femeia şi copiii ei au mers pe jos 220 de kilometri, prin frig, fără apă și mâncare.

"Aşa cum ne vedeţi, suntem într-o zonă liberă, sub un tir... Sunt eu cu 2 copii. Am rămas pe drumuri, nu mai avem nimic! Ce aş putea să zic? Mulţumesc lui Dumnezeu că suntem sănătoşi, că am putut să scot copilul de sub dărâmături. Două nopţi au dormit sub cerul liber, direct pe pământ.... Este foarte frig, de mâncare nu este, apă, absolut nimic nu este. De încălţat eu nu am, ciorapii pe care i-am avut i-am dat la copii. Băiatul cel mare rămăsese sub ziduri, a doua zi luni pe la ora 2 a fost scos ...O geacă, o pun jos, se învelesc amândoi. Nu avem unde să ne ducem, nu avem ce face, nu avem pe nimeni. Aseară am avut o pâine şi am împarţit-o în două" ,a povestit Mihaela Ayaz, pentru observatornews.ro.

36 de români au reuşit să se întoarcă în ţară din zonele afectate de cutremur cu ajutorul aeronavelor militare şi a zborurilor de linie. Ultimii zece au ajuns în România, seara trecută cu două aeronave militare. Printre ei, s-au aflat şi Mihaela şi cei doi copii ai săi.

"Pe reţelele de socializare, a fost postat şi un anunţ pentru cei care doresc să doneze din puţinul lor pentru a ajuta această familie greu încercată.

Din pacate, cei 2 copii au racit ft rau si mama lor mi-a spus ca ii vor interna in spital!

Cutremurul le-a luat tot, au ramas doar cu ce erau imbracati in momentul acela asa ca va rog, daca puteti sa le transferati niste bani i-ar ajuta ft mult! Au nevoie de haine, de hrana, de medicamente....

Contul in care puteti transfera este deschis la BRD pe numele mamei si il regasiti in continuare:

Nume : Ayaz Mihaela

IBAN : RO51 BRDE 390S V363 5378 3900

Moneda: RON

Haideti sa ne ajutam aproapele!", a scris Cosmin S., pe Facebook.

Sursă foto: Antena 3

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233