dobroge.tv

Live

Profesor la Universitatea Ankara, despre dezastrul din Turcia: ''Atmosfera este foarte tristă. A fost declarat doliu național pentru șapte zile...''

07 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Oamenii care au rămas fără locuințe din cauza cutremurelor din Turcia au dormit aseară afară în frig în jurul focului. Autoritățile, dar și sute de voluntari au început să strângă diferite obiecte pentru a-i ajuta pe cei care au rămas pe drumuri. Au fost instalate 5.000 de corturi, iar un cântăreț cunoscut a organizat o campanie pentru a duce în zonă 2.000 de containere. Și din România au fost trimise ajutoare. În Turcia a fost declarat doliu național pentru șapte zile. Peste 6.000 de persoane au murit în Turcia și Siria, însă potrivit Organizației Mondiale a Sănătății numărul victimelor ar putea depăși 20.000.

"Atmosfera este foarte tristă. A fost declarat doliu național pentru șapte zile și, într-adevăr, și pe stradă și în orice instituție am intra, este o atmosferă de doliu în toată Turcia. Toată societatea turcă s-a mobilizat cum poate pentru a-i ajuta pe cei din zona aceea de graniță. Am văzut ambulanțe și echipe de salvare îndreptându-se spre zona aceea. A început să vină ajutor și din străinătate. Se organizează corturi. Au fost instalate 5.000 de corturi în zona aceea. Am văzut în această dimineață și o campanie organizată de un cântăreț cunoscut în Turcia care solicita susținere pentru a deplasa în zonă 2.000 de containere. Cei aflați în zona aceea azi noapte au petrecut pe stradă, din păcate, în jurul focului, în temperaturi negative. Toată lumea trimite pături în principal, produse de igienă personală, haine pentru că e important. Oamenii au ieșit din casă cu ce aveau pe ei dis-de-dimineață. Este complicat ce este acolo", a povestit, pentru Dobrogea TV, Alina IFTIME, profesor la Universitatea Ankara.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233