dobroge.tv

Live

Angajații din sistemul sanitar au protestat și astăzi la București. Aceștia se plâng că, din cauza inflației, abia mai fac față cheltuielilor lunare

07 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Angajații din sistemul sanitar au protestat și astăzi la București. Aceștia s-au oprit în fața mai multor unități medicale din capitală și și-au strigat nemulțumirile. Prezenți au fost și 200 de membrii ai Federației „Sanitas” din Constanța. Oamenii vor, printre altele, ca veniturilor celor din Sănătate şi Asistenţă Socială să fie mărite cu minimum 15%. Aceștia se plâng și spun că din cauza inflației de abia mai fac față cheltuielilor lunare. De asemenea, vor condiții de muncă mai bune.

"În primul rând ne dorim finanțarea corespunzătoare a unităților sanitare și de Asistență Socială pentru că din toate temele pe care le avem, ea este insuficientă pentru anul 2023. În al doilea rând dorim și cerem insistent Guvernului să ne invite la masa negocierilor pe noua Lege a Salarizării. Știți foarte bine că în Planul Național de Redresare și Reziliență Guvernul și-a sumat că, până la sfârșitul trimestrului doi, va apărea noua lege și avem mari temeri că vor fi reduceri mari de venituri având în vedere că acolo sunt trecuți doi piloni foarte importanți. Unul – sporurile nu vor depăși 20% din salariul de încadrare și că sporul de condiții de muncă nu va depăşi 25% din salariul minim pe economie. Atunci noi cerem ca aceste condiții în primul rând să fie evidențiate prin includerea acestor sporuri de diferențiere în salariu așa cum este întâlnit și în alte țări din UE și în al doilea rând toate celelalte sporuri, cum ar fi sporul de tură sau sporul pentru ore festive pentru munca prestată în afara programului de lucru sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale să fie redenumite ca fiind compensații sau indemnizații pentru munca înafara programului de lucru", a declarat Nicolae MANEA, președinte Federația SANITAS Constanța. 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233