dobroge.tv

Live

UPDATE. CUTREMURUL DEVASTATOR DIN TURCIA. Peste 7.000 de morți, salvatorii caută supraviețuitori sub dărâmături. VIDEO

UPDATE. CUTREMURUL DEVASTATOR DIN TURCIA. Peste 7.000 de morți, salvatorii caută supraviețuitori sub dărâmături. VIDEO
07 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

UPDATE 21:30 Bilanţul provizoriu al morţilor a depăşit 7.200 de persoane.

                                                                                                                           ***

Bilanţul, încă provizoriu, al cutremurelor care au devastat Turcia şi Siria a ajuns la 4.800 de morţi şi peste 20.000 de răniţi. Localităţi întregi şi peste 6.000 de clădiri au fost făcute una cu pământul.Temperaturile extrem de scăzute, zăpada și ploaia au împiedicat eforturile de căutare a supraviețuitorilor în timpul nopții în Turcia. 

Misiunile internaţionale de salvare se grăbesc să ajungă în Turcia şi Siria după ce unul dintre cele mai puternice cutremure care au lovit regiunea în ultimul secol a făcut peste 4.800 de morţi, mii de răniţi, în timp ce un număr necunoscut de persoane sunt blocate sub dărâmături, potrivit celui mai recent bilanţ, anunţat de The Guardian, citat de news.ro

Sezer a declarat că va oferi o actualizare mai cuprinzătoare la ora locală 6 a.m. (10 p.m. ET).

Cutremurul de la primele ore ale dimineţii ale zilei de luni şi zecile de replici care i-au urmat au dărâmat blocuri întregi de apartamente în Turcia şi au provocat şi mai multe distrugeri în comunităţile siriene deja devastate de peste un deceniu de război. 

Cel puţin 3.381 de persoane au fost confirmate ca fiind decedate în Turcia, potrivit agenţiei de ştiri Anadolu, care citează Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă. 

În Siria, cel mai recent bilanţ indică 1.444 de morţi, astfel că bilanţul total se ridică la 4.825 de morţi. 

OMS a avertizat că numărul de morţi ar putea creşte şi mai mult în zilele următoare, putând ajunge la 20.000.

Peste 7.800 de persoane au fost salvate până acum în 10 provincii din Turcia, potrivit lui Orhan Tatar, un oficial din cadrul autorităţii de gestionare a dezastrelor din Turcia. 

Până marţi la ora locală 6 dimineaţa, 13.000 de salvatori, mulţi dintre ei voluntari, au părăsit Istanbulul pentru a ajuta în zonele afectate, a relatat Sabah, care îl citează pe guvernatorul Istanbulului. Mulţi se îndreaptă spre Hatay, unde, potrivit relatărilor de acolo, există o furie tot mai mare a populaţiei faţă de lipsa de asistenţă pentru persoanele prinse sub dărâmături. 

La rândul său, oppoziţia siriană a declarat că „sute de familii” sunt încă blocate sub dărâmături. Timpul se scurge pentru a salva sute de familii încă prinse sub ruinele clădirilor prăbuşite, a declarat marţi şeful serviciului de apărare civilă administrat de opoziţia siriană.

UPDATE. Bilanţul cutremurelor a depăşit 5.000 de morţi în Turcia şi Siria, anunţă CNN. Bilanţul victimelor din Turcia a crescut la cel puţin 3.419 morţi, a declarat marţi vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay, într-o declaraţie televizată. Cel puţin 20.534 de persoane sunt rănite, a precizat Oktay. În Siria, bilanţul victimelor a crescut la 1.602 morţi în zonele controlate de guvern şi în zonele controlate de opoziţie, au declarat oficialii.


Sursă foto: Twitter / The Associated Press

Sursă video: Twitter

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233