dobroge.tv

Live

Incendiu de vegetaţie, în apropiere de localitatea Sulina. Suprafaţa afectată ar fi de 150 de hectare - pompierii intervin de urgenţă

Incendiu de vegetaţie, în apropiere de localitatea Sulina. Suprafaţa afectată ar fi de 150 de hectare - pompierii intervin de urgenţă
06 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Salvatorii Pichetului de Pompieri Crișan intervin în aceste momente cu două ambarcațiuni pentru limitarea unui incendiu de vegetație uscată și palustră ce se manifestă în apropiere de localitatea Sulina.

Incendiul a fost monitorizat de către agenții ARBDD din zona de interes, iar în urma evaluării, până la acest moment nu există pericolul de extindere, acesta manifestându-se într-o zona inundabilă.

5 subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crișan asigura măsuri de protecție în caz de necesitate la locuințele aflate în apropierea focarelor dar și pentru a monitoriza și a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează.

Incendiul se dezvoltă în zona Canalului Bărbosu intersecție cu Canalul Cardon cu extindere către Mila Marină 2.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea aduce aminte cetățenilor că incendierea vegetației uscate este strict interzisă cu atât mai mult în Delta Dunării. Astfel de acțiuni necugetate pot avea urmări deosebit de grave pentru viața locuitorilor, a habitatelor naturale și pentru bunurile semenilor noștri.

Până la acest moment, nu sunt înregistrate victime.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Suprafaţa afectată ar fi de aproximativ 150 de hectare.

UPDATE. În jurul orei 01:00 pompierii din cadrul Pichetului Crișan s-au retras din dispozitiv, reușind să oprească extinderea focarelor către gospodăriile din apropiere. În acest moment incendiul se manifestă într-o zonă inundabilă cu o intensitate scăzută.


Sursă foto/video: ISU Delta Tulcea

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233