dobroge.tv

Live

Plajele din Eforie Sud s-au umplut de gunoaie. Marea a adus la mal pet-uri, șlapi, bucăți dintr-un mop și chiar o butelie

06 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Plajele din Eforie Sud s-au umplut de gunoaie. Deșeurile au fost aduse la mal din larg. Printre ele s-au aflat chiar și obiecte căzute în mare de la bordul navelor. Vorbim de pet-uri, șlapi, bucăți dintr-un mop și chiar o butelie. Însă, cele mai cele mai multe deșeuri sunt din plastic. Specialiștii susțin că acesta este periculos atât pentru mediul marin cât și pentru om. Plasticul ucide mai mult de 1,1 milioane de păsări marine și animale în fiecare an, arată unele date statistice. În ultimele două zile, municipiul Constanța s-a aflat sub atenționare de Cod Galben de vânt puternic.

"Ne arată surprizele pe care noi le-am lăsat pe timpul verii în special direct în apă sau pe plajă de unde vântul le-a aruncat în apă. Am spune că marea se apără cu aceste furtuni de plastice. În realitate este că ne apără pe noi sau mai bine spus pe copiii noștri de a le mânca. În timpul verii, am avut un vânt de vest destul de consistent apoi prin înnisipare a urcat ca înălțime și s-a constatat la sfârșitul sezonului că sunt mai puține gunoaie, mai puține plastice și eram cumva bucuroși. Iată că această bucurie este de fapt un plastic ascuns, aruncat de vântul de vest de pe o plajă mai înaltă în mare, iar acum marea ne arată ce a primit pe timpul verii, pe timpul sezonului, iar o mare parte dintre acestea le aruncă înapoi. Tot felul de plastice și metale de la periuțe de dinți, nu știu de ce trebuie să existe periuțe de dinți în mare, până la încălțpminte, ochelari de soare și butelii chiar", a spus Adrian BÎLBĂ, doctor în științe.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233