dobroge.tv

Live

„Parcă sunt la Odessa, nu Constanța”. Lucrările de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu pun la grea încercare nervii șoferilor care stau zeci de minute în trafic. Ovanesian: „Facem toți greșeli, asta este”

02 februarie 2023
Publicitate

Bară la bară și nervi întinși la maximum. Așa a fost astăzi pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, dar și în zona Tomis III. Șoferii spun că nu mai suportă să stea minute întregi în trafic. Au claxonat și au încercat să se bage la noroc sperând să nu-i accidenteze o altă mașină. Intersecțiile au fost blocate zeci de minute și nimeni nu a intervenit pentru a dirija circulația, iar autoritățile au ridicat din nou din umeri.

Parcă sunt la Odessa, nu Constanța. Exact ca la Odessa e. Autoritățile lu pește prăjit”, spune un șofer.

Ca la Odessa”- Asta spun cei mai mulți șoferi din Constanța atunci când vine vorba de traficul din orașul nostru. S-au săturat să ocolească gropile sau lucrările de reabilitare care parcă nu se mai termină. Printre balizele de semnalizare și praf, aceștia sunt nevoiți să suporte zilnic aglomerația infernală.

Una dintre cele mai circulate intersecții din orașul nostru s-a blocat. Șoferii parcurg o distanță de un kilometru chiar și în câteva zeci de minute, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

Șofer: Să-i spuneți să-l împuște ăștia, băi fraților, ce ne face?

Reporter: De cât timp stați în trafic?

Șofer: De o oră stau aici la coadă. De o oră. E posibil? Nu e posibil așa ceva. Motorina e 10 lei, benzina la fel. Ce ne facem?

***

Șoferiță: Infernal.

Reporter: De cât timp așteptați?

Șoferiță: Păi cred că avem aici vreo trei-patru minuțele, mai vine și semaforul, mai pierdem un sfert de oră, ce să facem? Îi zicem primarului să se grăbească, că nici turiștii nu o să mai vină.

***

Șofer: Extraordinar! Extraordinar!

Reporter: De cât timp stați?

Șofer: Cred că am un sfert de oră aici, numai la Tomis III la semafor.

Bulevardul Alexandru Lăpușneanu nu a fost singurul tronson aglomerat. Șoferii care veneau de pe strada Soveja s-au blocat din nou la un alt semafor. Din cauza situației, unii conducători au început totuși să facă haz de necaz.

Și în Tomis III circulația este îngreunată. Șoferii merg și aici bară la bară, mai transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

Praf. Se joacă cu nervii noștri, dar poate se reabilitează, eu știu, în vreo 10 ani poate”, spune un șofer.

Șofer: Foarte bună. Am făcut un timp bun de tot.

Reporter: Cât?

Șofer: Cinci minute între astea două semafoare.

Reporter: Cam mult.

Șofer: Nu e mult, avem tot timpul din lume.

Șoferii de autobuz sunt cei mai revoltați. Din cauza timpului mare de așteptare în trafic, aceștia spun că ajung mult prea târziu în stații, iar pasagerii sunt din ce în ce mai nemulțumiți.

Șofer de autobuz: Bătaie de joc. Prostie mai mare ca aici nu am văzut. Se blochează. Nu poate să stea un polițist să dirijeze? De jumătate de oră, 100 de metri. Nu se mai respectă graficele, e total.. Eu acum nu știu când mai ajung în stație.

Reporter: Nu sunt nemulțumiți pasagerii?

Șofer de autobuz: Păi ce să fac? Ei urlă la noi, că de ce nu aia. Eu ce vină am?

Autoritățile locale ridică încă o dată din umeri. Ba mai mult, aceștia spun că nu au trimis polițiști în teren pentru că nu au avut nicio solicitare în acest sens.

Puteați să-mi dați un SMS și apărea Poliția imediat. Habar nu am. Ce să vă spun? Deci facem toți greșeli, asta este”, a declarat Felicia Ovanesian, city-managerul municipiului Constanța.

Traficul rutier a fost îngreunat din cauza lucrărilor de reabilitare care au loc pe Bulevardul Alexandru Lăpușeanu. Proiectul vizează creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă. Acesta are o valoare de 91 de milioane de lei, iar contribuția primăriei este de 8 milioane de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233