dobroge.tv

Live

IPS Teodosie, mesaj cu ocazia Întâmpinării Domnului: „Mântuiește-ne, Fiu al lui Dumnezeu, și tu, Preacurată Maică”

02 februarie 2023
Publicitate

Întâmpinarea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători. Aceasta are loc în fiecare an la 40 de zile de la nașterea Mântuitorului. Pe 2 februarie, creștinii ortodocși cinstesc aducerea Pruncului Iisus la Templul din Ierusalim de către părinții săi, Preacurata Fecioară Maria și Dreptul Iosif. Sfânta Liturghie a fost astăzi oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului și Întâmpinarea Domnului” din Năvodari. Zeci de oameni au venit să asiste la slujbă și să se roage pentru sănătate și pentru cei dragi.

La 40 de zile de la Nașterea Fiului lui Dumnezeu cu trup din Fecioara Maria în Bethlehem, pentru că astăzi, în a 40-a zi, Fecioara Maria a adus la templu pe fiul său să-l închine lui Dumnezeu, să aducă jertfă de curățire două turturele și l-a adus pe fiul său, pruncul Iisus, să-l închine Domnului.

Fiul lui Dumnezeu a venit să fie Lumină tuturor neamurilor, să aducă slavă și bucurie în Noul Israel, care este Biserica. Mântuiește-ne, Fiu al lui Dumnezeu, și tu, Preacurată Maică, mijlocește pentru noi mântuirea noastră, ca și noi să ne bucurăm în ceruri de fiul tău și Dumnezeu și de tine, Maică care ne ești ajutor și sprijin și întărire vieții de acum, să ne fii și scară către cer”, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233