dobroge.tv

Live

Se fac pași importanți pentru construirea noului Spital de Pediatrie din Constanța

01 februarie 2023
Publicitate

Se fac pași importanți pentru construirea noului spital de Pediatrie. Unitatea medicală va funcționa în cartierul Palas. Aici, există deja o clădire care însă va fi demolată. Spitalul va avea o suprafață de aproximativ 2.000 mp, va avea trei nivele, iar la etajul patru va exista o secție ATI și o sală de operație. De asemenea, unitatea spitalicească va avea 93 de paturi. Direcția de Sănătate Publică a primit acordul pentru demolarea vechii clădirii.

Din 2019, Direcția de Sănătate Publică a depus la CNI un proiect pentru a construi un spital nou de Pediatrie în Constanța, se va numi ‹‹Dr. Alexandru Pesamosca››. Acum am trecut de comisia tehnică de la CNI, de comisia de la Ministerul Dezvoltării. Sperăm ca în două săptămâni cel târziu să trecem de comisia tehnică DCTE din Ministerul Dezvoltării și din discuțiile pe care le-am avut la CNI se pare că în decursul lunii martie vom avea Hotărârea de Guvern semnată cu finanțarea acestui spital.

Va fi construcție nouă, separat. Am avut pe 18 ianuarie ne-a ieșit Hotărârea de Guvern prin care statul ne permite să demolăm clădirea veche pe care o știți că este acolo în degradare 100%. Deci, în paralel, noi vom demola și vom și în posibilitatea să predăm CNI-ului amplasamentul, adică un teren gol”, a declarat Cristina Schipor, director DSP Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233