dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Proiectul „Stop Depresia! Împreună pentru o comunitate sănătoasă”, votat de consilierii locali: persoanele care suferă de depresie vor primi bani pentru terapie

31 ianuarie 2023
Publicitate

Peste 21.000 de persoane din județul Constanța au fost diagnosticate și tratate de depresie în anul 2020, iar dintre acestea aproape 14.000 au fost femei, iar numărul lor este în creștere. Municipalitatea vine însă în ajutorul lor. Un proiect de hotărâre în acest sens a trecut astăzi cu 26 de voturi pentru. 3.000 de lei vor primi cei care suferă de depresie pentru ședințele de psihoterapie.

Proiect de hotărâre numărul 632 din 2022 privind sprijinirea persoanelor diagnosticate cu depresie ‹‹Stop Depresia! Împreună pentru o comunitate sănătoasă›› inițiator grup consilieri PSD. Su 26 de voturi pentru, proiectul a fost aprobat”, s-a arătat în cadrul ședinței Consiliului Local.

Este un proiect care vine în sprijinul persoanelor care suferă de depresie în urma unei scrisori medicale primite de la un medic specialist, acesta poate fi și medicul de familie. Oferă un sprijin financiar de 3.000 lei persoanelor diagnosticate cu depresie care au domiciliul în municipiul Constanța și care solicită acest sprijin.

Direcția Generală de Asistență Socială are obligația să primească aceste cereri împreună cu documentele justificative trecute în metodologia proiectului și ulterior să aloce banii către cabinetul psihologului acolo unde persoana care suferă de depresie alege să se ducă. Este un proiect profilactic care vine să prevină acele efecte nocive născute de această boală invizibilă care face ravagii în rândul tinerilor, în rândul femeilor sau vârstnicilor”, a declarat Costin Răsăuțeanu, consilier local PSD.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233