dobroge.tv

Live

Coloană de TIR-uri pe autostrada A4. Sute de șoferi așteaptă să intre în Portul Constanța: „Eu sper ca până mâine seară să fiu descărcat”

31 ianuarie 2023
Publicitate

Blocaj în Portul Constanța. Coloanele de TIR-uri care așteptau să intre la încărcat sau descărcat au blocat banda de urgență a autostrăzii A4. Coada s-a întins pe mai bine de 10 km. Aproape de intrarea în port șoferii au așteptat chiar și pe două-trei rânduri pentru a-și descărca marfa. Unii dintre ei stau la rând de ieri după-amiază. Cei mai mulți transportă cereale.

Banda de urgență de pe autostrada A4 în direcția Port Agigea a fost blocată încă de la primele ore ale dimineții. Sute de TIR-uri au așteptat să intre în port. Coada se întindea pe aproximativ 10 km.

Nervi, așteptare și timp pierdut. Așa s-a putut descrie situația șoferilor care au fost nevoiți să stea cu orele la coadă pentru a descărca sau încărca marfa. Cei mai mulți dintre conducători transportă cereale.

La 8.30. E 12.42. Și cât mai avem de stat în port? E full portul cică și ne bagă prin parcări pe aici. Să vedem la ce dană descărcăm și când plecăm de aici”, spune un șofer.

„De la ora 7.30 stau la coadă. Am luat-o dinainte de podul de la Agigea. Eu sper ca până mâine seară să fiu descărcat. Și în port este aceeași problemă. Ajungi în dană și mai stai o zi până descarci”, spune un alt șofer.

Șoferii sunt nemulțumiți de lipsa de organizare. Ba mai mult, spun că s-a ajuns în această situație și din cauza războiului. Ucraina nu a mai putut să exporte prin porturile sale, așa că multe dintre camioane au fost redirecționate către Portul Constanța. Însă, portul nostru nu are, cel puțin momentan, infrastructura necesară pentru a face față unui volum atât de mare de TIR-uri.

Situația este din port. Sunt multe camioane, multe mașini din Ucraina, din Moldova și portul este plin”, spune un alt șofer.

Traficul de mărfuri pe relația Ucraina a totalizat, de la începutul războiului, 11,85 milioane tone.

Cele mai mari cantități de mărfuri sunt cereale, dar au mai sosit în port și echipamente, fosfat, laminate, minereuri de fier, containere”, a declarat Florin Vizan, director Port Constanța.

În ultimele luni, la intrările în port s-au tot format cozi, iar șoferii au fost nevoiți să aștepte mai bine de 12 ore pentru a putea descărca sau încărca marfa. În vara anului trecut, conducerea portului s-a gândit la o soluție pentru a mai decongestiona traficul. În această parcare au fost direcționate și marți TIR-urile.

În aceste zile se lucrează intens la amenajarea unei noi parcări destinată TIR-urilor care vin să descarce mărfuri în Portul Constanța. Parcarea este situată în interiorul portului, în zona Porții 9, are o suprafață de 34.000 metri pătrați. Aceasta va avea o capacitate de circa 120 TIR-uri și va determina o fluidizare a traficului de camioane în port”, se arată într-o postare de pagina de socializare a portului.

În câteva zile lucrările au fost finalizate. Însă, o singură parcare nu este suficientă pentru a face față numărului mare de camioane care ajung zilnic în port. Tot în luna iulie, într-o postare pe pagina sa de socializare ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu spune că a cerut conducerii portului realizarea unui studiu de fezabilitate pentru ca ulterior să fie amenajată o parcare de 800 de locuri în exteriorul Portului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233