dobroge.tv

Live

Festival de teatru, piese în premieră și multe alte surprize. Teatrul de Stat Constanța a pregătit mai multe evenimente pentru 2023

19 ianuarie 2023
Publicitate

Piese de teatru în premieră. Teatrul de Stat Constanța a pregătit mai multe evenimente pentru 2023. Nu va lipsi nici Stagiunea Estivală. De asemenea, în plan au și realizarea unui spectacol despre cenzura din teatru. Pe listă sunt și evenimente muzicale, dar și un festival de teatru studio. Pentru toate acestea, conducerea instituției a susținut că au deja bugetul alocat.

Anul acesta, conducerea Teatrului de Stat Constanța își dorește să aducă în fața publicului larg o serie de premiere. Piesele de teatru vor fi diversificate pentru fiecare constănțean care va dori să vină să vadă spectacolele pe care actorii le-au pregătit pentru ei în 2023. Nu vor lipsi comediile, dar și piesele cu teme serioase.

„Un spectacol pe care îl facem în primăvară tratează de fapt despre cenzura din teatru. Despre cum directorii cenzurează spectacole. Eu am crezut că fac o glumă cei care mi-au propus-o. Un text nou, un text original scris acum. Titlul de lucru este ‹‹Cine a adus fasciștii în teatru?››”, a declarat Erwin Șimșensohn, director Teatrul de Stat Constanța.

Și nu este singura piesă de teatru.

Un spectacol pe un text clasic și un text mare al dramaturgiei universal ‹‹Casa Bernardei Alba›› de Garcia Lorca, un text foarte important”, a mai declarat Erwin Șimșensohn, director Teatrul de Stat Constanța.

Piesa de teatru s-a jucat deja în unele teatre din România. Povestea este una cât se poate de dură. Bernarda își pierde soțul, apoi ea ține timp de opt ani doliu. Casei ei se transformă astfel într-un mormânt al tăcerii. Ba mai mult, le interzice și celor cinci fete ale ei să părăsească locuința. Au voie să iasă doar la biserică și doar acoperite cu voaluri negre. De asemenea, conducerea vrea să organizeze și un spectacol muzical.

„Sperăm să reușim să finalizăm un proiect pe care îl amânăm de ceva timp pentru că l-am oprit în momentul în care nu aveam sală. Este vorba de proiectul muzical ‹‹Insula›› realizat de Ada Milea. A fost în Constanța, a repetat cu actorii noștri, a reușit să ridice partea muzicală aproape în întregime și când să fim gata nu aveam unde să fim gata”, a mai declarat Erwin Șimșensohn, director Teatrul de Stat Constanța.

Anul acesta se va organiza din nou și „Stagiunea Estivală Teatrală”. Însă, momentan conducerea nu știe dacă aceasta va dura tot două luni de zile. Ba mai mult, este posibil ca în 2023 să asistăm și la o premieră.

Nu există un astfel de festival în România. Este o nișă care este complet liberă. Cred că ar fi păcat având la dispoziție această sală să nu organizăm. Și aș vrea în luna martie, de aceea spuneam că timpul este foarte scurt, suntem în mijlocul lunii ianuarie, să organizăm un festival de teatru de studio”, a mai declarat Erwin Șimșensohn, director Teatrul de Stat Constanța.

Pentru toate aceste festivaluri și spectacole, directorul Teatrul de Stat Constanța a susținut că are bugetul necesar pentru realizarea lor. Ba mai mult, a spus că are sprijinul Consiliului Județean pentru proiectele din 2023.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233