dobroge.tv

Live

Inspectorul general al Poliției de Frontieră, despre cele două noi nave de supraveghere: „Reprezintă un nou obiectiv îndeplinit, parte a unei viziuni strategice mai largi”

19 ianuarie 2023
Publicitate

Proiectul a fost demarat în luna martie a anului 2021. Atunci a fost semnat și contractul comercial privind achiziția celor două nave maritime de patrulare. Acestea conferă Poliţiei de Frontieră Române o creștere a capacității de intervenţie operativă, pentru desfășurarea de misiuni specifice. De asemenea, în contextul gestionarii fenomenului migraționist la frontierele noastre, achiziția de noi mijloace de mobilitate navală este oportună pentru îndeplinirea angajamentelor Poliției de Frontieră Române asumate față de Agenția Frontex.

Cu toții știm că frontiera albastră, așa cum este denumită granița maritimă are particularitățile ei. Numai dacă ne gândim la numărul de vieți salvate pe mare și la operațiunile cu scopuri multiple derulate în ultima perioadă de timp, atunci este imposibil să nu avem o abordare proactivă și constantă pentru a ajunge la un nivel înalt de performanță.

România, prin Poliția de Frontieră Română, este parte a celui mai semnificativ efort conjugat de căutare și salvare, coordonat de agenția europeană FRONTEX. Contribuim atât cu personal specializat cât și cu nave sau echipament tehnic, iar implicarea noastră este apreciată constant.

Cel două noi nave de supraveghere maritimă pe care le lansăm astăzi la apă reprezintă un nou obiectiv îndeplinit, parte a unei viziuni strategice mai largi, în sprijinul tuturor cetățenilor români și europeni”, a declarat chestor de poliţie Ștefan Ivașcu, inspector general al Poliției de Frontieră Român.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233