dobroge.tv

Live

Iarnă cu temperaturi de primăvară. Ploaie cu tunete, fulgere și grindină, în luna ianuarie - VIDEO

Iarnă cu temperaturi de primăvară.  Ploaie cu tunete, fulgere și grindină, în luna ianuarie - VIDEO
19 ianuarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Ziua de miercuri, 18 ianuarie, a fost cea mai caldă zi de ianuarie din istoria măsurătorilor meteo din România. A fost doborât recordul național, cu 22,5 grade Celsius la Turnu Măgurele. Meteorologii anunţă că şi astăzi vor fi din nou temperaturi foarte ridicate.

Pe reţelele de socializare, au fost postate filmueleţe cu o ploaie torențială, cu tunete și fulgere, iar, în unele cartiere din Târgoviște a căzut și grindină.

Specialiștii în meteorologie atrag atenția că ne aflăm într-o criză climatică, deoarece încălzirea vremii este un fenomen care se accelerează, iar acest lucru cere o reacție imediată din partea noastră, altfel consecințele vor fi deosebit de grave.

Mihai Huștiu, de la Administrația Națională de Metrologie, a declarat pentru Digi24 că ziua de 18 ianuarie 2023 a fost cea mai caldă pentru 35 de stații meteorologice din sud și estul României. S-au doborât recordurile lunare la stațiile meteorologice, iar recordul absolut de 22,5 grade Celsius sabilit la Turnu Măgurele îl doboară pe cel precedent din 7 ianuarie 2001 de la Oravița, când au fost 22,2 grade, a spus meteorologul. 

"De mâine însă vremea se va răci, iar procesul de răcire va începe din vestul țării. Temperaturile vor scădea spre 2-3 grade. Însă, în sud-est, vineri vor fi maxime de 18 - 19 grade. În weekend vor fi maxime cuprinse între de 2 și 12 grade, cu valori termice mai ridicate în sud-est. Chiar și cu această răcire, vremea rămâne mai caldă față de normalul acestei perioade", a subliniat meteorologul. 

El a spus că ploile se vor extinde ca arie în această după-amiază și la noapte, iar apoi în toată țara: "Vor fi ploi cu tendințe de transformare în lapoviță și ninsoare la munte, iar mâine vom vedea că și în zone mai joase vor fi lapoviță și ninsoare. În weekend precipitațiile vor continua, va fi vânt cu rafale de până la 100 de km pe oră în Carpații Meridionali. Abia după 25 ianuarie, ne așteptăm ca temperaturile să se apropie de normalul acestei perioade".

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233